Δευτερος στην Ευρωπη ο Κωστας Μπανιωτης

Ο αθλητής από την Κομοτηνή κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο περνώντας το 2.26μ. στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Η δικαίωση για τον Κώστα Μπανιώτη ήρθε στον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά από μία εξαιρετική προσπάθεια.
 
Ο 32χρονος άλτης πέρασε με την πρώτη τα 2,18μ., με τη δεύτερη τα 2,22μ. και την τρίτη τα 2,26μ. ένα ύψος που του έδωσε τελικά και το ασημένιο μετάλλιο.
 
Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Αντρέι Προτσένκο, ο οποίος είχε ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες. Αντίθετα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι ο οποίος επέστρεψε στα μεγάλα άλματα φτάνοντας μέχρι τα 2.32μ. 

Κώστας Μπανιώτης «Να πιστεύετε στα όνειρα σας, να τα κυνηγάτε και η ζωή θα σας ανταμείψει» 

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης περιχαρής ο Κομοτηναίος Πρωταθλητής τόνισε τη σημασία που έχει στη ζωή να πιστεύουμε στα όνειρα μας. «Είμαι πολύ χαρούμενος» ήταν τα πρώτα λόγια του Μπανιώτη, ο οποίος δεν παρέλειψε να προτρέψει νεότερους αθλητές και όχι μόνο «να πιστεύετε σε αυτό που κάνετε και στα όνειρα σας, να έχετε χαρά μέσα σας και δεν ξέρετε ποτέ η ζωή τι θα σας φέρει. Αν έχετε πίστη στην δουλειά σας, τότε η ζωή θα σας το ανταμείψει».
 
Επιπλέον o Αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής αποκάλυψε πως ήταν η τελευταία του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου καθώς μετά το Τόκιο θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και για αυτόν τον λόγο ήθελε να απολαύσει τη συμμετοχή του. 

Η διάκριση που ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά και υπομονή 

Ο 32χρονος πρωταθλητής του ύψους από την Κομοτηνή, Κώστας Μπανιώτης έχει πραγματοποιήσει μία αξιοζήλευτη πορεία όλα αυτά τα χρόνια στους στίβους. Τα γονίδια θα μπορούσαν να τον κάνουν ποδοσφαιριστή, καθώς ο θείος του Χάρης Μπανιώτης είχε αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά εκείνος προτίμησε τον στίβο και το άλμα εις ύψος. Γρήγορα κατάφερε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο.
 
Αυτό τεκμηριώνεται από την συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016) και πιθανότατα θα βρεθεί και στο Τόκιο. Πάντοτε ήταν εκεί σε όλα τα μεγάλα ραντεβού, όμως του έλειπε ένα μετάλλιο.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2011 βρέθηκε κοντά στα μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ωστόσο ποτέ δεν είχε ανέβει στο βάθρο. Το 2011 κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Παρίσι. Ακολούθησε μία ακόμη 4η θέση στο Παγκόσμιο Κλειστού της Κωνσταντινούπολης και η 5η στο Παγκόσμιο Κλειστού του Πόρτλαντ.
Τελικά, στα 32 του χρόνια ήρθε η στιγμή της δικαίωσης και μάλιστα, στον τελευταίο του αγώνα στον κλειστό στίβο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.