«Δευτερο σπιτι» θα βρουν στο Δημο Κομοτηνης ανακυκλωμενες συσκευες

Τον Δήμο Κομοτηνής επέλεξε η Κωτσόβολος ως ένα από τους τέσσερις Δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Second Home»

Η εταιρεία θα παίρνει συσκευές, θα τις επισκευάζει και θα τις προσφέρει μέσω τις κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου σε σπίτια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

 
Στο πρόγραμμα «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι» που ξεκίνησε η Κωτσόβολος εντάχθηκε ο Δήμος Κομοτηνής, που έγινε ένας από τους μόλις τέσσερις Δήμους που θα ωφεληθούν από αυτό, μαζί με τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.
 
Μέσω του προγράμματος, η εταιρεία προσκαλεί όσους έχουν μία συσκευή που δεν χρησιμοποιούν, να την προσφέρουν σε ένα σπίτι που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, βοηθώντας όλοι μαζί άπορες οικογένειες που στηρίζονται από τις δομές κοινωνικής στήριξης των Δήμων αυτών.
 
Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει περαιτέρω το μεγάλο δίκτυο διανομής της προς όφελος της κοινωνίας, διευκολύνοντας όσους θέλουν να προσφέρουν μία συσκευή που δεν χρειάζονται, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί από οικογένειες που την έχουν πραγματική ανάγκη.
 
Έτσι αν κάποιος έχει μία ή παραπάνω ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή (πλυντήριο, κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής), η οποία είτε είναι παλιά είτε πλέον δε χρησιμοποιείται, μπορεί να την προσφέρει στην Κωτσόβολος, για να της βρει ένα «Δεύτερο Σπίτι».  Η Κωτσόβολος αναλαμβάνει να παραλάβει τη συσκευή από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος δωρεάν, να την επισκευάσει και απολυμάνει, ώστε η συσκευή να πάρει το δρόμο για τη νέα της οικογένεια. Στην περίπτωση που η συσκευή δεν επισκευάζεται, η εταιρεία αναλαμβάνει να την ανακυκλώσει ακολουθώντας τη διαδικασία Ανακύκλωσης της εταιρείας, διασφαλίζοντας το σωστό τρόπο αποσυναρμολόγησής της και προστασίας του περιβάλλοντος.  

Δημήτρης Πολιτειάδης
 
«Είμαστε ανοιχτοί σαν Δήμος σε οποιαδήποτε προσπάθεια, που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τα νοικοκυριά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες»

 

Όπως σημείωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η επιλογή της Κομοτηνής ως μίας εκ των πόλων στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Ο κ. Πολιτειάδης, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για την επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία, σημείωσε πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό ο Δήμος μας να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα δίπλα στο Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Θεσσαλονίκης», τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να προσφέρουν μια επιπλέον παροχή στους πιο αδύναμους Δημότες, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή για τους τέσσερις Δήμους είναι διαθέσιμες 2.000 συσκευές.
 
«Είμαστε ανοιχτοί σαν Δήμος σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει από οποιοδήποτε, που έχει ως σκοπό να βοηθήσει αυτή τη στιγμή τα νοικοκυριά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση» τόνισε, ευχόμενος να το μιμηθούν αυτό και άλλοι φορείς και ο Δήμος Κομοτηνής, διαθέτοντας την απαραίτητη υποδομή, θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τους Δημότες.
Υπενθύμισε δε πως οι συμπολίτες μας μπορούν ανά πάσα στιγμή να καλέσουν την εταιρεία, που θα παραλάβει χωρίς κόστος την ηλεκτρική συσκευή, ώστε αυτή να κατευθυνθεί σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. 

Νίκος Σωτηρακόπουλος
 
«Αυτή η κοινωνική στήριξη είναι μια συνεχής πορεία, δεν είναι κάτι αποκομμένο»

 

«Ο Δήμος Κομοτηνής είναι μέσα στους μεγαλύτερους Δήμους» ισχυρίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, εξηγώντας ότι είναι μεγάλος όχι σε πληθυσμό, αλλά σε δράση. «Η δημοτική αρχή», τόνισε «είναι από τις πιο ενεργές, κάτι που αναγνώρισε και ο Κωτσόβολος συμπεριλαμβάνοντάς τους ανάμεσα στους Δήμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης».
 
Άλλωστε η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει ήδη ανάλογες δράσεις, όπως με την επαναχρησιμοποίηση βιβλίων, στη δημοτική βιβλιοθήκη, ή με τα παιχνίδια, τα οποία διέθετε η κοινωνική υπηρεσία σε παιδάκια που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν. «Είναι μια συνεχής πορεία, δεν είναι κάτι αποκομμένο» τόνισε ο κ. Σωτηρακόπουλος. «Η Κοινωνική Υπηρεσία», συνέχισε εξηγώντας τα της διαδικασίας της συγκεκριμένης δράσης «παίρνει ένα “κοινωνικό” ιστορικό, από τις φορολογικές δηλώσεις και άλλα δικαιολογητικά, ώστε να “τρέξει” τέςτοιου είδος προγράμματα στήριξης». Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσουν ποιες οικογένειες έχουν ανάγκη για τη συγκεκριμένη βοήθεια για ηλεκτρικές συσκευές, και θα αποσταλεί λίστα προς την εταιρεία με τα ονόματα αυτών των οικογενειών και τις συσκευές που έχουν ανάγκη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
 
Για οποιαδήποτε αίτηση ή ερώτηση οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, η οποία θα εντοπίζει τις ανάγκες ώστε να τις προωθήσει στην εταιρεία.
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για την πρωτοβουλία «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι» και για το πώς η παλιά τους συσκευή θα μπορεί να αποκτήσει ένα νέο σπίτι, στον σύνδεσμο: secondhome.kotsovolos.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.