Δευτερο σπιτι απο τον Δημο Κομοτηνης

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες δίνουν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και ιματισμό στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας - Νίκος Σωτηρακόπουλος «Οι ανάγκες είναι μεγάλες, όμως το σύστημά μας λειτουργεί πολύ καλά»

Δεύτερο σπίτι για έπιπλα και άλλα είδη σπιτιού, τα οποία έχουν δώσει συμπολίτες μας βρίσκουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίες συνεχίζουν το πολύπλευρο έργο στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. 

Η ιδέα προήλθε από το πρόγραμμα που συνεχίζει να «τρέχει» στην Κομοτηνή από τον Κωτσόβολο, μέσω του οποίου δίνονται επισκευασμένες συσκευές σε δημότες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, μέσω του οποίου έχουν βρει «Δεύτερο Σπίτι» μέχρι σήμερα 44 ηλεκτρικές συσκευές.
 
Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η παροχή ιματισμού σε όσους το έχουν ανάγκη, μιας και συνέχεια συμπολίτες μας δίνουν στην  υπηρεσία ρούχα που δεν χρειάζονται πια, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν άνθρωποι που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, με 105 οικογένειες να έχουν λάβει ιματισμό μόνο τη φετινή χρονιά.
 
 

44 ηλεκτρικές συσκευές στην Κομοτηνή 

Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε την αμοιβαία συνεργασία μεταξύ της εταιρείας «DIXONS SOUTH-EAST EUROPE ΑΕΒΕ» και του Δήμου Κομοτηνής, για την υλοποίηση του προγράμματος μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών, ώστε να συνεχίζουν να βρίσκουν δεύτερο σπίτι μεταχειρισμένες επισκευασμένες συσκευές στους χώρους Δημοτών της Κομοτηνής χαμηλών εισοδημάτων που έχουν νόμιμα χαρακτηρισθεί άποροι, μέσω του προγράμματος «SecondHome – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι» που υλοποιεί η Κωτσόβολος.
 
Η Κωτσόβολος έχει προτρέψει όσους έχουν μία συσκευή που δεν χρησιμοποιούν, να την προσφέρουν, ώστε να βρει ένα νέο σπίτι, που την χρειάζεται, με το πρόγραμμα να εφαρμόζεται, πέρα της Κομοτηνής και στους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.
 
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η διανομή των συσκευών γίνεται με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια αξιολόγησης και επιλεξιμότητας που έχουν θεσπιστεί, βοηθώντας πολλές οικογένειες του Δήμου.
 
Αυτό δεν κοστίζει τίποτα στο Δήμο, με την παράδοση να γίνεται από την ίδια την εταιρία, και μέχρι τώρα έχουν δοθεί 44 ηλεκτρικές συσκευές, 15 από τις οποίες δόθηκαν την προηγούμενη χρονιά, όταν και ξεκίνησε το πρόγραμμα.
 
 

Επεκτείνονται και στα έπιπλα 

«Έτσι αθόρυβα οι συμπολίτες μας καρπώνονται τα οφέλη αυτής της προσπάθειας» σημείωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος, και αυτή ακριβώς η προσπάθεια τους έδωσε αφορμή να κάνουν κάτι ανάλογο και σε έπιπλα και άλλα σκεύη οικιακής χρήσης.
 
Πολλές φορές κάποιος φοιτητής που αφήνει πίσω κάποια έπιπλα, ή κάποιος που έχει έπιπλα που δεν χρειάζεται πια, τα δίνει στο Δήμο ο οποίος τα ελέγχει, και αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, βρίσκει οικογένειες της πόλης μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Μάλιστα ελπίζει ότι στο μέλλον θα μπορέσουν, μέσω ενός ξυλουργού ίσως, να τα «φρεσκάρουν» για χρήση.
 
«Αυτό νομίζω ότι βοηθάει όσους βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, που δεν έχουν τα χρήματα να προμηθευτούν ακόμα και βασικά έπιπλα» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτά πραγματικά πιάνουν τόπο. 

«Ντύνει» οικογένειες ο Δήμος 

Παράλληλα έχουν βελτιώσει σημαντικά και το κομμάτι της παροχής ιματισμού σε απόρους, έχοντας φέτος μέχρι στιγμής «ντύσει» 105 οικογένειες.
 
«Οι ανάγκες είναι μεγάλες, όμως το σύστημά μας λειτουργεί πολύ καλά και όσοι το έχουν ανάγκη ξέρουν ότι θα βρουν εδώ κάτι που χρειάζονται» σημείωσε ο κ. Αντιδήμαρχος, τονίζοντας πως τα ρούχα προέρχονται από συμπολίτες μας που για κάποιον λόγο δεν τα χρειάζονται πια ή θέλουν να τα παρέχουν.
 
Άλλωστε πολλές φορές τους χαρίζουν καινούρια ρούχα, ενώ έχουν συνεργασία και με την αστυνομία η οποία τους παρέχει ρούχα που έχουν κατασχεθεί για κάποιο λόγο. «Όλα αυτά δεν κοστίζουν τίποτα στο Δήμο, και αποτελούν σημαντική ενίσχυση για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη» κατέληξε ο κ. Σωτηρακόπουλος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.