Δευτερη μερα συγκρουσης για τον νεο προυπολογισμο

Πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για απουσία κοινωνικού προσήμου στο κατατεθέν σχέδιο

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά την πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης με την ψήφιση του.

Πυρά στην κυβέρνηση για απουσία κοινωνικού προσήμου στο κατατεθέν σχέδιο εξαπέλυσαν χθες όλα τα κόμματα κρούοντας παράλληλα ηχηρό καμπανάκι για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο κομμάτι της οικονομίας.

Σήμερα στο βήμα ανέβηκαν βουλευτές και υπουργοί με τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν κάνουν λόγο για ένα μεταρρυθμιστικό αναπτυξιακό προϋπολογισμό, ενώ η αντιπολίτευση αντιτείνει ότι είναι.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου χαρακτήρισε «χρονιά πρόκληση για την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης το 2021», ένα εμβληματικό όπως είπε έργο, με στόχο το νέο ασφαλιστικό ταμείο να μετατραπεί σε αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας.

«Ούτε ένα ευρώ δεν δεσμεύεται στο προϋπολογισμό του 2021 για το ασφαλιστικό σύστημα. Το 2021 είναι χρονιά που σχεδιάζουμε και ψηφίζουμε ενώ το 2022 είναι το έτος της εφαρμογής», επεσήμανε ο κ. Τσακλόγλου.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη και μεταρρυθμιστική πολιτική με κοινωνικό πρόσωπο στη πράξη και όχι στη θεωρία, όπως συμβαίνει στην Αριστερά. Ο νέος προϋπολογισμός είναι η επιβεβαίωση των νεοφιλελεύθερων επιλογών της και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής», υποστήριξε ο βουλευτής της Ν.Δ., Θοδωρής Ρουσσόπουλος, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική πλειοδοσίας.

Ολομέτωπη επίθεση από την αντιπολίτευση

Για «προϋπολογισμό κενού περιεχομένου, απουσίας κοινωνικού προσώπου και παταγώδους αποτυχίας» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόκας, ενώ κατηγόρησε το υπουργείο Οικονομικών ότι εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

«Η ύφεση σοκ με διψήφια νούμερα επαναφέρει τη κυβέρνηση -που εφαρμόζει τη τακτική του βλέποντας και κάνοντας- στη σκληρή πραγματικότητα», σημείωσε.

Από το ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης υπογράμμισε ότι είναι «ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός που τσακίζει στη κυριολεξία τα λαϊκά στρώματα ενισχύοντας τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Η βουλευτής του ΜεΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τονίζοντας ότι απουσιάζουν μέτρα στήριξης του.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Βασίλης Κεγκέρογλου, υποστήριξε ότι από το νέο προϋπολογισμό απουσιάζει και το σχέδιο και η βούληση αλλά και στοχευμένα μέτρα που θα ενισχύσουν τόσο την ανάπτυξη της χώρας όσο και τη κοινωνική συνοχή, ενώ σημείωσε ότι «το σχέδιο Πισσαρίδη ούτε πρέπει να απαξιώνεται ούτε και να θεοποιείται».

Τέλος, η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία – Χαϊδω Ασημακοπούλου ανέφερε ότι απουσιάζουν παντελώς ουσιαστικά κίνητρα στήριξης των επενδύσεων αλλά και της κοινωνίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.