Δευτερη ημερα με ουρες για το Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης

Λόγω των συχνών πτώσεων του συστήματος υποβολής αιτήσεων

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δημιουργήθηκαν ουρές στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, από άτομα που επιθυμούσαν να καταθέσουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
 
Το ενδιαφέρον παραμένει τεράστιο, όμως τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται να δημιουργήθηκαν από το γεγονός πως παρά τις διαβεβαιώσεις, ο ειδικός ιστότοπος του Υπουργείου βρισκόταν κατά διαστήματα εκτός λειτουργίας, λόγω φόρτου του δικτύου.
 
Στην Κομοτηνή αιτήσεις μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στα ΚΕΠ, καθώς και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής, στην πρόνοια και στο Πολυλειτουργικό, με τους πολίτες να επιμένουν παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν, μιας και δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός, και οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε ημέρα του Φεβρουαρίου, ώστε να αρχίσει να καταβάλλεται το επίδομα από το Μάρτιο.
 
Τα κριτήρια είναι εισόδημα 1.200 ευρώ το εξάμηνο για ένα άτομο, και ανεβαίνουν μέχρι τις 3.000 ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.
 
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος ζήτησε υπομονή από τους πολίτες, μιας και πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα με το σύστημα, δηλώνοντας πως οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής είναι έτοιμες και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι ουρές θα σταματήσουν να υφίστανται μετά τις πρώτες μέρες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.