Δευτερη ευκαιρια για τους «ατυχους» της ρυθμισης των 100 δοσεων απο τον ΟΑΕΕ

Την προώθηση των αιτήσεων έχει ξεκινήσει ήδη το περιφερειακό τμήμα του Οργανισμού

Να φέρει πίσω επαγγελματίες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά απεντάχθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων ή αδυναμιών του συστήματος παρόλο που είχαν την πρόθεση να συνεχίσουν να πληρώνουν, επιθυμεί ο ΟΑΕΕ.
 
Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη δώσει εντολές στα Περιφερειακά του Τμήματα να προωθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις στα κεντρικά ώστε αν πληρούν τα κριτήρια να επανεντάσσονται στη ρύθμιση, ωφελώντας τόσο τον Οργανισμό, που χρειάζεται τους πόρους, όσο και τους ίδιους.
 
Όπως είναι γνωστό ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών τόσο στη Ροδόπη όσο και σε όλη την Ελλάδα, μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όμως ένα σημαντικό ποσοστό δεν κατάφερε να παραμείνει στη ρύθμιση. Όμως ένα μέρος αυτών δεν συνέχισαν όχι γιατί αδιαφόρησαν ή γιατί αδυνατούσαν να πληρώσουν, αλλά γιατί λόγω τεχνικών προβλημάτων ή αδυναμιών του συστήματος δεν κατέβαλλαν μια δόση στην ώρα της ή την κατέβαλλαν με μια μικρή χρηματική απόκλιση, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ρύθμισης.
 
Όπως σημείωσε ο περιφερειακός διευθυντής ΟΑΕΕ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κ. Σταύρος Αμαραντίδης, υπήρχαν περιπτώσεις που λόγω του συστήματος των τραπεζών, κάποιος μπορεί να έβαζε κάποια σεντ ή μισό ευρώ λιγότερα, και δε γινόταν η καταβολή της δόσης. Σε άλλες περιπτώσεις λόγω γραφειοκρατίας, δεν εμφανίζονταν τα χρήματα στην ώρα τους στους λογαριασμούς και φαινόταν ότι η δόση δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να τους πετά έξω το σύστημα και να χάνουν τη ρύθμιση.
 
Παράλληλα υπήρχαν και κάποια προβλήματα από πλευράς ΟΑΕΕ, μιας και σε κάποιες περιπτώσεις που υπήρχε κάποια διαφορά ελάχιστων ευρώ στη δόση που είχε υπολογιστεί ότι θα δοθεί και στην τελική δόση, δηλαδή μπορεί κάποιος να ήξερε ότι θα πληρώνει 271 ευρώ, έγιναν 272 και αυτός όμως χωρίς να το γνωρίζει κατέθεσε το παλιό ποσό με αποτέλεσμα να χάσει τη ρύθμιση. Για αυτό και η διοίκηση του ΟΑΕΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο, προσπαθεί να επαναφέρει ένα μέρος αυτών που «κόπηκαν» από τη ρύθμιση λόγω προβλημάτων στην καταβολή και όχι λόγω αδιαφορίας. Για κάθε τέτοια περίπτωση γίνεται προετοιμασία από το Περιφερειακό τμήμα του ΟΑΕΕ, και θα προωθούνται στα κεντρικά του οργανισμού ώστε ανάλογα με την περίπτωση να τους επαναφέρουν στη ρύθμιση κι έτσι επαγγελματίες που μπορούσαν και είχαν την πρόθεση να συνεχίσουν να βρίσκονται στη ρύθμιση, να ενταχθούν ξανά σε αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.