«Δε θα χαιδεψουμε τα αυτια της μειονοτητας»

Με ένα γεμάτο πρόγραμμα που τα περιείχε όλα επισκέφτηκε χθες την Κομοτηνή ο πρώην ευρωβουλευτής και μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Πρώτος σταθμός το γραφείο του προέδρου της Διευρυμένης νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης –Έβρου, Χρίστου Χατζόπουλου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ στελεχών του Συνασπισμού με τους οποίους ο κ. Παπαγιαννάκης συζήτησε για αναπτυξιακά θέματα της περιοχής. Θέματα, όπως η περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από μεγαλεπήβολα έργα, η λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης απέναντι στις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις για το γενικότερο καλό του τόπου και των κατοίκων. Ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Παπαγιαννάκης σχολίασε ότι «τα θέματα που συζητήσαμε με τον κ. Χατζόπουλο τα συζητάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και διαπιστώνουμε κάθε φορά τα ίδια προβλήματα». Ενώ από την πλευρά του ο κ. Χατζόπουλος σχολίασε λέγοντας ότι «η περιφέρεια συνεχώς υποβαθμίζεται, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο». Η συζήτηση των δύο ανδρών παρουσία και άλλων στελεχών του Συνασπισμού κράτησε περίπου μία ώρα κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε ανάλυση των προβλημάτων και προσπάθεια εξεύρεσης λύσης τους, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη στην Θράκη.

Επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του κ. Δαμιανού

Στην συνέχεια επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Κομοτηνής Δάμων Δαμιανού στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την υποψηφιότητά του. Σ’ ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον πρώην ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος συζήτησαν το προεκλογικό κλίμα των ημερών αλλά και τις θέσεις και απόψεις που εκφράζει ο συνδυασμός «Κομοτηνή Νέα Εποχή». Ο κ. Δαμιανός δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπαγιαννάκη: «Με την παρουσία του στην Κομοτηνή προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στις εκλογές που έρχονται. Άλλωστε ο ίδιος είναι συνδεδεμένος με μία σειρά αγώνων και παρεμβάσεων σε επίπεδο ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και αυτό αποδεικνύεται από την διάρκεια της πολιτικής του θητείας. Ο συμβολισμός της επίσκεψής του τονώνεται από το γεγονός ότι εμείς σ’ αυτήν την μάχη δεν προσδίδουμε αμιγώς κομματικά χαρακτηριστικά, αλλά ταυτιζόμαστε με ανθρώπους που το όραμα και οι θέσεις τους ξεπερνούν τον κομματικό χώρο από τον οποίο προέρχονται. Τέτοια προσωπικότητα είναι ο κ. Παπαγιαννάκης». Ο πρώην ευρωβουλευτής και μέλος του Συνασπισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης έκανε λόγω για «πείραμα» μία που όπως τόνισε «έχετε ένα δημοτικό σχήμα που ξεπερνάει τις παλιές διαιρέσεις και σχήματα και κυρίως έρχεται σε μία κοινή αντίληψη προς όλους τους πολίτες της Κομοτηνής». Συνεχίζοντας τη δήλωσή του τόνισε ότι του κάνει εντύπωση «ο αναχρονισμός, ένα είδος επαρχιωτισμός που αναδύουν άλλες αντιλήψεις, φόβους και επιφυλάξεις. Ο συνδυασμός του κ. Δαμιανού δείχνει μια πόλη και μια δημοτική αρχή που θέλει να παίξει ένα ρόλο στην περιοχή που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Εύχομαι να βοηθηθεί αυτή η προσπάθεια που αποτελεί παράδειγμα».

Συνάντηση για θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης

Η συνέχεια του προγράμματος του κ. Παπαγιαννάκη περιελάμβανε συνάντηση για ζητήματα εκπαίδευσης με φορείς της μειονότητας. Όταν ρωτήθηκε επ’ αυτού τόνισε την καλή σχέση που διατηρεί εδώ και καιρό με τη μειονότητα τονίζοντας ότι «η σχέση μου με την μειονότητα χρονολογείται από πάρα πολύ παλιά και έχω τακτικά επαφές μαζί τους. Γι’ αυτό και με τιμούν με το να με ενημερώσουν για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης και προοπτικής που κάποιες φορές έχει πρόβλημα, ακόμα και με τους ίδιους τους κατοίκους της Κομοτηνής. Όλα αυτά χωρίς φυσικά να χαϊδέψουμε τα αφτιά της μειονότητας». Στη συνέχεια των επαφών του θα ενημερωθεί για το δυναμικό των ψηφοδελτίων από τους επικεφαλής των συνδυασμών.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.