Δανεια μεχρι 50.000 ευρω προανηγγειλε για τις μικρομεσαιες επιχειρησεις ο Α. Γεωργιαδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε επίσης ότι το "click away" αποδίδει και μπορεί να σώσει την αγορά από την απόλυτη καταστροφή

Δάνεια ύψους μέχρι 50.000 ευρώ θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιτίας της πανδημίας, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα, Κυριακή, στον ΣΚΑΪ.

«Συμφωνήσαμε μέσα στην ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα και δεσμεύσαμε ένα πόσο 450 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο στον αέρα», είπε σχετικά.

Όπως επεσήμανε η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό θα είναι πως θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις από το τρέχον εγγυοδοτικό, δηλαδή θα οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια και περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο και το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ δηλαδή θα είναι ένα δάνειο που θα απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις.

Έκανε γνωστό ότι υπάρχουν σκέψεις απο τον Ιανουάριο, το κράτος να αναλαβει να καταβάλει όχι μόνο τους τόκους αλλά και ένα μέρος της δόσης των επιχειρηματικών δανείων.

Το ποσοστό που δεν θα επιστρέψουν οι δικαιούχοι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα είναι μεγάλο, διαβεβαίωσε ακολούθως και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Είπε, βέβαια, ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η ρευστότητα στην αγορά και σημείωσε ότι επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα πάρουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως όσο είναι κλειστή η αγορά το κράτος θα συνεχίζει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Εξάλλου, ο Α. Γεωργιαδης υπενθύμισε πως αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει το μέρος του δώρου Χριστουγέννων που του αναλογεί σε εργαζόμενους σε αναστολή, και επίσης αύριο αναμένεται η ψήφιση της τροπολογίας για την επιβολή κυρώσεων, όπως πρόστιμα και έξι μήνες φυλάκιση στους εργοδότες που εκβιάζουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή για να τους πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλε το κράτος.

Για τις αγορές με τη μέθοδο της παραλαβής εκτός, το λεγόμενο click away, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι πάει 'πλο και καλυτέρα και μπορεί σε κάποιο βαθμό να σώσει τη χριστουγεννιάτικη αγορά από την απόλυτη καταστροφή.


Πηγή: ΣΚΑΪ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.