ΔΑΚΕ Δ.Ε.Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Αγαπητοί αναγνώστες

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά, δημιουργικά και ειρηνικά γεμάτα προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω του τύπου μετά από το έγγραφο της ΕΛΜΕ προς τα σχολεία και τον τοπικό τύπο με αριθμό πρωτοκόλλου 184, ένα «έγγραφο» που ενάντια σε κάθε μορφή παραπληροφόρησης ή μονόπλευρης πληροφόρησης για τους λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:

1)Η ΔΑΚΕ πιστεύει στον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα μπροστά στους αγώνες που θα δίνονται για τον κλάδο.

2)Η ιστορία της παράταξής μας και η δράση των στελεχών της μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα με κομματικές παρωπίδες και παραταξιακές υστερίες, ούτε ποτέ ζήτησε ή χρησιμοποίησε κομματική ταυτότητα για την εξυπηρέτηση και παροχή βοήθειας ή συμβουλής προς τους συναδέλφους.

3)Δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι η ΕΛΜΕ δεν είναι χωράφι κανενός και ότι γενικά τα συνδικάτα πρέπει να ασκούν γόνιμη αντιπολιτευτική κριτική για να φέρουν αποτέλεσμα και όχι να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση – γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο. Άλλωστε η φιλοκυβερνητική πολιτική του συνδικάτου μας που εκφραζόταν επί χρόνια από την ηγεσία της ΠΑΣΚ έφερε τον κλάδο στη θέση που βρίσκεται.

4)Παλέψαμε με ήθος, αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία για τη σύνθεση των απόψεων. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα μας και την αγωνία για τα κοινά μας προβλήματα που δεν έχουν χρώμα κόκκινο, πράσινο, μπλε ή κίτρινο.

Όλα αυτά ο κλάδος μας τα αναγνώρισε φέρνοντας την ΔΑΚΕ για Έκτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση (δύο εκλογές αιρετών, δύο εκλογές για την ΕΛΜΕ και δύο αντιπροσώπων συνεδρίου) και πάλι πρώτη αυτή τη φορά ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 212 δίνοντας στην ΠΑΣΚ 139 και στην ΑΕΣ 104.

Στην πρώτη συνεδρίαση με σκοπό τη νέα αξιωμάτωση του Δ.Σ. μετά τις εκλογές της ΕΛΜΕ, η ΔΑΚΕ πρότεινε το διαπαραταξιακό αναλογικό ψηφοδέλτιο με πρόεδρο από την ΔΑΚΕ, αντιπρόεδρο από την ΠΑΣΚ και Γενικό Γραμματέα από την ΑΕΣ, ανεξάρτητα από πρόσωπα αφήνοντας σε κάθε παράταξη – δύναμη – συνύπαρξη – κίνηση – παρέα, να αποφασίσει για το πρόσωπο που θα ήθελε να την εκπροσωπήσει στο προεδρείο και αποδεικνύοντας τη διάθεση για συνεργασία. Στην πρώτη εκείνη συνεδρίαση η παράταξη της ΑΕΣ αντιπρότεινε τη διάθεση για συνεργασία. Στην πρώτη εκείνη συνεδρίαση η παράταξη της ΑΕΣ αντιπρότεινε για πρόεδρο τον κο Καραΐσκο ενώ τα δύο μέλη της ΠΑΣΚ, Γαντζίδης και Κιουτσούκης, κατέθεσαν αντί της αναμενόμενης πρότασής τους – και ενώ είχε αρχίσει η διαδικασία αξιωμάτωσης τις παραιτήσεις τους με αιτιολογία για το κίνητρο της πράξης τους την ανανέωση της παράταξής τους.

Και ρωτάμε: Γιατί έθεσαν υποψηφιότητα αφού πίστευαν εξ αρχής στην ανανέωση; Μήπως το διαπίστωσαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα; Μήπως ήταν τακτική ψηφοθηρίας οπότε και με την παραίτησή τους αποδείκνυαν τη διάθεσή τους για παραπλάνηση της βούλησης των συναδέλφων και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος;

Στην επόμενη συνεδρίαση, τα δύο νέα μέλη της ΠΑΣΚ – Ιωαννάκης και Τσατσαρίδου, στην πρόταση της ΔΑΚΕ εκ νέου για διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο με πρόεδρο την κυρία Γιαμουστάρη αντιπρότειναν για πρόεδρο τον κύριο Ιωαννάκη η δε ΑΕΣ τον κύριο Καραΐσκο.

Όταν τους ζητήσαμε να επιχειρηματολογήσουν για να πείσουν και μας για το σκεπτικό της πρότασής τους η μεν ΠΑΣΚ εσίγησε η δε ΑΕΣ ισχυρίστηκε ότι πρέπει το προεδρείο να είναι αντι-κυβερνητικό!!! Επειδή δεν καρποφόρησε και η δεύτερη συνεδρίαση ορίστηκε τρίτη συνεδρίαση.

Η τρίτη προγραμματισμένη συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω ασθένειας μέλους και η τέταρτη κατά σειρά εξελίχθηκε ως εξής: πρόταση από τη ΔΑΚΕ για αναλογικό παραταξιακό προεδρείο και αντιπρόταση από την ΑΕΣ για διαπαραταξιακό αλλά όχι αναλογικό με πρόεδρο από την ΑΕΣ, αυτή την φορά όμως τον κύριο Δαπέργολα. Η ΠΑΣΚ δεν είχε δική της πρόταση, απέρριψε την πρόταση της ΔΑΚΕ και στήριξε όχι μόνο την πρόταση της ΑΕΣ για πρόεδρο διετίας τον συνάδελφο ΔΑΠΕΡΓΟΛΑ αλλά και όλη την υπόλοιπη διαδικασία – το μοίρασμα δηλαδή του προεδρείου μεταξύ των δύο παρατάξεων παραδεχόμενη έτσι το παρασκηνιακό προαποφασιμένο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς το πρώτο «δήθεν» έγγραφο και η όλη τακτική του νέου προεδρείου της ΕΛΜΕ αποδεικνύουν αν μη τι άλλο απειρία και αντι-συναδελφική συμπεριφορά.

Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι και συμπολίτες μας η επιστολή με αριθμ. πρωτ. 184 έχει τις εξής παρατυπίες.

1)Εστάλη χωρίς να έχει γίνει συνεδρίαση του νέου ΔΣ και να έχει ληφθεί ανάλογη απόφαση – γιατί τέτοια βιασύνη; Τόση είναι η χαρά τους για το επίτευγμά τους – νίκη τους που δεν μπορούν να κρυφτούν και να περιμένουν τις τυπικές διαδικασίες; ή τόση είναι η απειρία τους που δεν γνωρίζουν τα βασικά; Και αν δεν γνώριζαν γιατί δεν ρώτησαν; Μπορούσαν τουλάχιστον να ανατρέξουν στα πεπραγμένα των παρελθόντων ετών; Μήπως δεν κατάλαβαν ότι δεν γνώριζαν;

2)Η πρώτη ενημερωτική επιστολή προς τους συναδέλφους έχει πάντα αριθμό πρωτοκόλλου 1 ή 2 αν δοθεί το 1 στο ενημερωτικό προς την ΟΛΜΕ έγγραφο για τα πεπραγμένα των εκλογών και της αξιωμάτωσης έχοντας κλείσει την προηγούμενη συνδικαλιστική θητεία. Έτσι κλείνουμε το πρακτικό συλλόγου κάθε σχολική χρονιά και το πρωτόκολλο κάθε ημερολογιακό έτος. Ούτε αυτά τα βασικά δεν γνώριζαν; Και αν δεν γνώριζαν γιατί δεν ρώταγαν; Μήπως δεν κατάλαβαν ότι δεν γνώριζαν;

3)Κάθε έγγραφο που αναφέρει τη σύνθεση του νέου ΔΣ σκοπό έχει πρωτίστως να γνωστοποιήσει τα νέα μέλη του ΔΣ, το αξίωμα ή τίτλο που το καθένα κατέχει και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάθε συνάδελφος να επικοινωνήσει συλλογικά ή με τον καθένα χωριστά. Στο έγγραφο αυτό όχι μόνο δεν αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο θα επικοινωνούν οι συνάδελφοι αλλά παραλείπονται εντελώς από την επίσημη σύνθεση του Δ.Σ. τα ονόματα των τριών (3) μελών της ΔΑΚΕ – Έτσι δείχνουν την άποψη για Σύμπνοια και Συνεργασία!!! Έτσι δηλώνουν την άποψή τους για τα απλά και χωρίς αξιώματα μέλη!!! Θεωρούμε άραγε ότι με το να μη μας αναφέρουν μας εξαλείφουν;

Ας μας αγνοούν – Εμείς είμαστε εδώ και γνωρίζετε πού να μας βρείτε

Η ΔΑΚΕ δεν εξαπατά ψηφοφόρους, δεν ξεπουλά παρατάξεις, συνειδήσεις, θεσμούς

Ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε όλους σας.

Γιατί είναι μια παράταξη που σέβεται το συνάδελφο.

Γιατί μάχεται δίπλα στο συνάδελφο

Γιατί μάχεται μέσα από την τάξη

Παραμένουμε συνοδοιπόροι, μαχητές, αγωνιστές.

Για τη ΔΑΚΕ με τιμή

Γιαμουστάρη Μάγδα

Κοσμίδου Μαίρη

Κούτρας Κώστας

Εκλεγμένοι στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.