Δ. Μαρουφιδης: «Ο υφυπουργος Οικονομικων, κ. Φωτιαδης, πειστηκε και θα καταργησει αυτο το αρθρο»

Η ενεργοποίηση της υπουργικής απόφασης, που αφορά την διακίνηση αγροτικών προϊόντων με την έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου, δημιούργησε αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, επειδή το μέτρο του δελτίου αποστολής για τη διακίνηση ειδικά του βαμβακιού, που θεωρείται προϊόν προς επεξεργασία, είναι άδικο και δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στον αγρότη. Η ΕΑΣ Ν. Ροδόπης δια του προέδρου της κ. Δαμιανού Μαρουφίδη, δραστηριοποιούμενη και ερχόμενη σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Γεωργίας και τους υπουργούς κ. Φωτιάδη και κ. Αργύρη, έλαβε την διαβεβαίωση πως το μέτρο αυτό θα καταργηθεί και πως θα αρκεί η δήλωση καλλιέργειας του παραγωγού και μόνο.

Σχετικά με το δελτίο αποστολής που επιβάλλει η Εφορία στους βαμβακοπαραγωγούς, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης κ. Δαμιανός Μαρουφίδης στη δήλωσή του στον ΠτΘ σημείωσε τα εξής: «Είναι περιττό το δελτίο αποστολής διότι δεν εξυπηρετεί τίποτα. Ο έλεγχος μέσα στο εκκοκκιστήριο για άλλα θέματα πολύ σοβαρά μπορεί να γίνει, να είναι και αποτελεσματικός και αποδοτικός προς όφελος του αγροτικού κόσμου και της πολιτείας γενικότερα» και συνέχισε: «Πείστηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φωτιάδης και δήλωσε ότι θα καταργήσει αυτό το άρθρο από την διάταξη, όμως θα ισχύσει το δελτίο αποστολής στα οπωροκηπευτικά, που εκεί παρεμβαίνουν οι μεσίτες, τα παίρνουν και παρουσιάζουν σαν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα».

Ο κ. Μαρουφίδης ισχυρίστηκε ότι «το δελτίο αποστολής ήταν περιττό και μέχρι να καταργηθεί, θα είναι σε απραξία και δεν θα ζητείται δελτίο αποστολής από τον αγρότη».

Στην ερώτηση γιατί η ΕΑΣ δεν είχε ενημερώσει τους αγρότες, για την ανάγκη να φέρουν μαζί τους το δελτίο αποστολής πηγαίνοντας στο εκκοκκιστήριο, ο κ. Μαρουφίδης απήντησε: «Η ΕΑΣ εδώ και δέκα χρόνια που ισχύει αυτός ο θεσμός, δεν είχε τη γνώση ότι χρειάζεται δελτίο αποστολής και καταληφθήκαμε εξαπίνης, για αυτό και αντιδράσαμε με τον γνωστό τρόπο.

Η ΕΑΣ ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο για όλα εκείνα τα θέματα που τον αφορούν και ενημερώνουμε αδιάλειπτα. Γι’ αυτό το πράγμα όμως δεν είχαμε γνώση»
.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.