Δ. Κουτσουμπας: Οι αγωνες του λαου εγγυηση για την ειρηνη · δεν λυνονται τα προβληματα με εναν φραχτη

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη (+video)

Η τουρκική προκλητικότητα, το μεταναστευτικό, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η οικονομία, ήταν τα βασικά ζητήματα που έθιξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Έβρο και Ροδόπη. Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, για τα ζητήματα που αφορούν τον νομό.

Για την τουρκική προκλητικότητα ο ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται μ' έναν φράχτη, στην ουσία κρύβονται τα ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν τη φύλαξη των συνόρων μας, τη συμμετοχή σε συμμαχίες, πραγματικές λυκοσυμμαχίες, όπως είναι το ΝΑΤΟ, ή η ΕΕ, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε μια απαράδεκτη συμφωνία για παράδειγμα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία και δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα. Γιατί όταν δημιουργούνται πόλεμοι, επεμβάσεις συνεχείς, στους οποίους δυστυχώς συμμετέχει και η Ελλάδα μέσω του ΝΑΤΟ και με αποστολές εκτός συνόρων, τότε δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και δημιουργούνται κρίσεις, θύματα αυτών των πολέμων, όπως είναι οι πρόσφυγες».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν είμαστε με τη λογική για παράδειγμα των ανοιχτών συνόρων, όπως λένε διάφοροι τυχοδιώκτες. Όμως, ταυτόχρονα, επιμένουμε ότι οι λύσεις δεν βρίσκονται μόνο σ' έναν φράχτη, αλλά βρίσκονται σ' όλες αυτές τις συμφωνίες οι οποίες πρέπει να καταγγελθούν και ν' ανοίξει άλλος δρόμος» και πρότεινε ενδεικτικά «η καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, εκεί που βρίσκονται και όχι στην Ελλάδα».

Αναφορικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τόνισε τη διαφωνία του ΚΚΕ, «στη μετατροπή του λιμανιού σε Νατοϊκή, κυρίως αμερικάνικη βάση ελικοπτέρων, με βάση την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα και που βέβαια είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», συμπληρώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση λιμένων, αεροδρομίων και στρατηγικών υποδομών της χώρας.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Πηγή: 902.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.