Δ. Χαριτου: «Αοριστη η απαντηση του Κ. Χατζηδακη για τις επιθετικες πολιτικες διεκδικησης οφειλων ηλεκτρικου ρευματος»

Την απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος στην επιστολή του σχολίασε ο βουλευτής Ροδόπης

Απάντηση έλαβε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Χαρίυτου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη στην από 13/4/2020 επιστολή του, για την επιθετική πολιτική διεκδίκησης οφειλών από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας σε βάρος επαγγελματιών εν μέσω πανδημίας και το αίτημα να παραταθεί η αποπληρωμή αυτών των οφειλών.

Ο κ. Χαρίτου σημείωσε ότι είναι θετικό ότι ο υπουργός απάντησε άμεσα στον βουλευτή και ταυτόχρονα αρνητικό γιατί δεν δίνει ουσιαστική απάντηση στο ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για τις επιθετικές πρακτικές διεκδίκησης οφειλών εν μέσω πανδημίας. Ο βουλευτής τόνισε ότι αν το υπουργείο σκοπεύει όντως να στηρίξει την τοπική οικονομία, τότε θα έπρεπε να παραταθεί η αποπληρωμή των τρεχουσών οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος για την διευκόλυνση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Χαρίτου:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή μου, όμως είναι αρνητικό το ότι δεν απαντάει στα ερωτήματα που του έθεσα για την επιθετική πολιτική διεκδίκησης οφειλών από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος των επαγγελματιών εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται για επαγγελματίες οι οποίοι δεν ανήκουν στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά βρέθηκαν σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είτε γιατί τα καταστήματά τους έκλεισαν λόγω της πανδημίας, είτε γιατί έχουν τεράστια πτώση τζίρου λόγω των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών.

Το ότι δίνεται προτεραιότητα στην προστασία των ευάλωτων ομάδων, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, είναι προφανώς σημαντικό. Όμως προκειμένου να μην οδηγηθούν οι επαγγελματίες στο να αποτελέσουν και αυτοί ευάλωτη ομάδα, χρειάζεται να στηριχτούν οικονομικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε και να παραταθεί η αποπληρωμή τρεχουσών οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ζητούν οι επαγγελματίες της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, ώστε να σταθούν όρθιοι την επόμενη μέρα για να κρατήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.