Χτυπησαν ηλικιωμενο στην Κομοτηνη για 5 ευρω και 1 πακετο τσιγαρα
Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Κομοτηνής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, για ληστεία σε οικία ηλικιωμένου, ενώ αναζητούνται οι τρεις συνεργοί του. Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία του παραπάνω ημεδαπού, ο οποίος βραδινές ώρες της Παρασκευής (2-3-2012) μετέβη με τη βοήθεια άλλων τριών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται, σε οικία 74χρονου ημεδαπού, σε χωριό της Ροδόπης. Ειδικότερα, οι τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν, φορώντας κουκούλες στο σπίτι του 74χρονου και τον χτύπησαν την ώρα που κοιμόταν, απαιτώντας από αυτόν να τους δώσει χρήματα. Ακολούθως αφού αναζήτησαν χρήματα ή τιμαλφή εντός της οικίας, τελικά αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, 5 Ευρώ και ένα πακέτο τσιγάρα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια, ο 36χρονος παρέμεινε εξωτερικά της οικίας, λειτουργώντας ως «τσιλιαδόρος». Ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων
Συνελήφθησαν στη Δράμα δύο από τους τέσσερις δράστες
Σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 57, 51, 38 (άνδρες) και 48 (γυναίκα) ετών, για εκβίαση και τοκογλυφία. Στα πλαίσια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ο 51χρονος και η 48χρονη. Ειδικότερα, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας ότι, από τον Ιούνιο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2009, παρέλαβε από τον 57χρονο συνολικά το χρηματικό ποσό των 370.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, με σκοπό να καταβάλει κάθε μήνα τόκους σε αυτόν. Κατήγγειλε επίσης ότι, από τον Οκτώβριο του 2011, επειδή αδυνατούσε να καταβάλλει τους τόκους, ο 38χρονος τον απειλούσε, απαιτώντας από αυτόν, την καταβολή τους. Αυτός, υποκύπτοντας στις εκβιαστικές απειλές, παρέδωσε σε διάφορες συναντήσεις, στον 38χρονο και στους άλλους δύο άνδρες, που ενεργούσαν κατ΄εντολή του, διάφορα χρηματικά ποσά. Ακολούθως, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 51χρονο και την 48χρονη, οι οποίοι, κατόπιν εντολής του 38χρονου δράστη, εμφανίσθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού και παρέλαβαν το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Προσπάθησαν να κλέψουν μοτοποδήλατο από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης
Συνεπλάκησαν με αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ένας αστυνομικός
Συνελήφθησαν στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 41 (γυναίκα), 18 και 16 ετών, για παραβίαση φύλαξης αρχής, απείθεια, εξύβριση, απειλή και αντίσταση. Ο 16χρονος κατηγορείται επιπλέον για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, ενώ η σχετική δικογραφία για τους άλλους δύο περιλαμβάνει το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης. Ειδικότερα, οι τρεις ημεδαποί προσπάθησαν να αφαιρέσουν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, από προαύλιο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, όπου φυλάσσονται τα ανευρεθέντα – κλεμμένα μοτοποδήλατα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους συλλάβουν. Κατά την προσπάθεια της σύλληψής τους, αφού προέβαλαν αντίσταση, απειλώντας και βρίζοντας αυτούς, ο 16χρονος προξένησε φθορές σε υπηρεσιακό όχημα και στην τζαμαρία της εισόδου του Αστυνομικού Μεγάρου, ενώ οι άλλοι δύο τραυμάτισαν ελαφρά έναν αστυνομικό. Σημειώνεται, ότι σε βάρος της 41χρονης εκκρεμεί μια καταδικαστική απόφαση. Ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
28χρονος κατηγορείται για κλοπή
Συνελήφθη χθες (4-3-2012) το απόγευμα, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλλύρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το προηγούμενο (3-3-2012) απόγευμα, αφαίρεσε από εργοτάξιο, δέκα μπαταρίες φορτηγών, 750 λίτρα πετρελαίου, ένα γρύλο και ένα πυροσβεστήρα.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
