Χρυσουλα & Ζερομ

Ένα πολυπολιτισμικός, παραμυθένιος γάμος στο Φανάρι

Ένας πολυπολιτισμικός γάμος, που έφερε στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής, καλεσμένους από την Γαλλία, την Ελβετία, την Γερμανία, την Βουλγαρία, την Αυστρία, την Δανία, το Βέλγιο, την Αμερική και φυσικά την Ελλάδα  τελέστηκε το Σάββατο 14 Ιουλίου στο Φανάρι.
 

Ο λόγος για τον γάμο της πρωτότοκης κόρης του γεωπόνου Κωνσταντίνου Μπούντα και της συζύγου του Μαρίας, Χρυσούλας, η οποία παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Ζερόμ Ντυπουαριέ.
 
Μόνιμη κάτοικος της Ελβετίας πλέον, μίας και ανήκει στην γενιά εκείνη των Ελλήνων επιστημόνων που αναζήτησαν και βρήκαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στο εξωτερικό, η Χρυσούλα πέτυχε και στην προσωπική της ζωή, βρίσκοντας όλα όσα επιθυμούσε στον Ζερόμ.
 

Πιστοί ωστόσο στις παραδόσεις δεν θα μπορούσαν παρά να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους στην ιδιαίτερη πατρίδα της νύφης, παρέα με τους γονείς τους αλλά και αγαπημένους φίλους που ταξίδεψαν από όλα τα μήκη και τα  πλάτη του κόσμου για να είναι παρόντες στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή της ζωής τους.
 
Η Χρυσούλα και ο Ζερόμ λοιπόν ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, σε μία πολύ όμορφη τελετή, που προηγήθηκε στο Δημαρχείο Κομοτηνής υπό τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη λίγα εικοσιτετράωρα πριν και την  υπαίθρια δεξίωση που ακολούθησε στο Ξενοδοχείο Βόσπορος.
 
Με κουμπάρους επίσης από διαφορετικά μέρη του κόσμου, τους Πώλ Γκρεβάν και Ρομέν Πουαρσόν από την πλευρά του γαμπρού και τις Σολίν Κομπ-Λαμπουαζιέρ και Χάρι Ευαγγελάτου από την πλευρά της νύφης.
 

Παρουσία πλήθους συγγενών και φίλων, των γονέων Κώστα και Μαρίας Μπούντα και Ντενί και Συλβέτ Ντυπουαριέ, των αδελφών Δημήτρη και Μιχάλη Μπούντα και Ζουλιέν Ντυπουαριέ, που μπορεί να μην μιλούν την ίδια γλώσσα, αλλά τους ένωσαν τα συναισθήματα συγκίνησης, χαράς και αγάπης για το πρώτο βήμα στην κοινή πορεία των νεονύμφων.
 

Μία πανέμορφη νεανική γιορτή, που τα είχε όλα, τις ελληνικές παραδόσεις, την φρεσκάδα της νιότης αλλά και τις «παραδόσεις» του εξωτερικού που μας έμαθαν οι ξένοι προσκεκλημένοι οι οποίοι αποδείχτηκαν δεινοί χορευτές των ελληνικών παραδοσιακών χορών.
 

Με τον γαμπρό Ζερόμ να «καταθέτει» τα διαπιστευτήρια του στο ζεϊμπέκικο και την νύφη Χρυσούλα, απαστράπουσα και σικάτη μέσα στην απλότητά της, να πρωτοστατεί στο χορό.
 
Ένας πανέμορφος γάμος, ως άλλο παραμύθι, που ευχόμαστε να αποτέλεσε την πρώτη πράξη για την υπόλοιπη παραμυθένια ζωή των νεονύμφων.
 
Ζερόμ, Χρυσούλα να ζήσετε ευτυχισμένοι!
Κώστα, Μαρία να σας ζήσουν!
Ντενί και Συλβέτ vive les mariés!
Στους κουμπάρους πάντα άξιοι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.