Χρυσοθεα Αποστολιδου, η Κομοτηναια «ερυθροσταυριτισσα» με τα 60 χρονια προσφορας στον συνανθρωπο

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Ε.Ε.Σ. «Στο πρόσωπο της κ. Αποστολίδου τιμούμε παράλληλα την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και του τοπικού τμήματος αυτού»

Τη συμπολίτισσά μας κ. Χρυσοθέα Αποστολίδου τίμησε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, επ’ αφορμής και της Παγκόσμιας Ημέρας Αγνοουμένων.
 
«Στο πρόσωπο της κ. Αποστολίδου τιμούμε παράλληλα την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και του τοπικού τμήματος αυτού» δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος υπογραμμίζοντας τα 60 χρόνια εθελοντικής προσφοράς της τιμώμενης στον Τομέα Νοσηλευτικής του τοπικού παραρτήματος. 

Αναστασία Ανέστη «Το έργο της Χρυσοθέας Αποστολίδου, παράδειγμα μίμησης» 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η κ. Αναστασία Ανέστη η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στη ζωή και το έργο της κ. Αποστολίδου στις τάξεις του Ερυθρού Σταυρού.
 
«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να γνωρίσουμε και να τιμήσουμε το πρόσωπο της Χρυσοθέας Αποστολίδου και το έργο αυτής της ακούραστης ερυθροσταυρίτισσας της οποία το έργο αποτελεί παράδειγμα μίμησης» τόνισε η ίδια, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο κοινωνικό, ευσυνείδητο και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, η οποία επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην άσκηση των καθηκόντων της καθ’ όλη τη διάρκεια της 60ετούς συμμετοχής της στις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού. Όπως τόνισε η ίδια, η κ. Αποστολίδου διακρίθηκε για την συμμετοχή της στο Τμήμα Νοσηλευτικής του τοπικού παραρτήματος, εξιστορώντας τις δράσεις στις οποίες έλαβε χώρα από το 1960, όταν και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη θεωρητική και πρακτική της εκπαίδευση ως Εθελόντρια Αδελφή. Αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 1960, όταν «με ιδιαίτερο ζήλο και ακούραστα εργάστηκε με όλες της τις δυνάμεις για τις εξακριβώσεις, καταγραφές, διανομές συσσιτίων και άλλων τροφίμων, καθώς και στη διανομή ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων» των περιοχών της Κομοτηνής που επλήγησαν από πλημμύρες».

Περνώντας στην προσφορά της στο Νοσοκομείο Κομοτηνής αλλά και στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Κομοτηνής, στους εμβολιασμούς κατά της ευλογιάς, τις πολυομυελίτιδας αλλά και κατά τις χολέρας, τα έτη 1962, 1969 και 1971 αντίστοιχα, την προσφορά της στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και στις θερινές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ Κομοτηνής, την συμμετοχή της στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων και στο Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι» ως μέλος του Δ.Σ. αλλά και στην Τοπική Εφορεία Οδηγισμού Κομοτηνής από το 1985 έως και την κατάργησή της, φτάνοντας έως το σήμερα και την μέχρι πρότινος ενεργή συμμετοχή της σε όλους τους Εράνους του ΕΕΣ, της Αντικαρκινικής Εταιρίας και στους Εράνους Αγάπης της Εκκλησίας.
Ακολούθως την απονομή της τιμητικής πλακέτας στην κ. Αποστολίδου έκανε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξήρε την προσφορά της τονίζοντας αντίστοιχα τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς στις μέρες μας. 

Ζωή Κοσμίδου «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο και την καθημερινότητά του, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που πέρασε» 

«Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική τη σημερνή εκδήλωση γιατί οπωσδήποτε δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο και την καθημερινότητά του, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που πέρασε» τόνισε με τη σειρά της η κ. Ζωή Κοσμίδου, μέλος του Δ.Σ. του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για να εξάρει στην συνέχεια, αυτή τη φορά με την ιδιότητα της εκτελεστικής γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το σύνολο του έργου του Ερυθρού Σταυρού και ειδικότερα την συμμετοχή των μελών του στις δύο δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Καβάλα κι Δράμα, υπογραμμίζοντας πως «η συνδρομή τους ήταν καταλυτική και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε».
 
Να σημειωθεί τέλος ότι της τιμητικής εκδήλωσης για την κ. Αποστολίδου ακολούθησε ομιλία της κ. Αθηνάς Γαρυφάλλου η οποία παρουσίασε το έργο του Ερυθρού Σταυρού στην επανένωση οικογενειών και αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών μέσω της ανεύρεσης αγνοουμένων, εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Αγνοουμένων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.