Χρυσος σε… γαλαζιο φοντο

Πραγματοποιείται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές την προσεχή Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στο υπουργείο Ανάπτυξης στην Αθήνα, ευρεία σύσκεψη που συγκαλεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σαλαγκούδης με σκοπό να παρουσιαστεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Μεταλλευτικής Θράκης» κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη μια νέα μέθοδος εξόρυξης χρυσού «φιλικής προς το περιβάλλον».

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η πρόσκληση προς τους πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής γίνεται από τον ίδιο τον κ. Σαλαγκούδη στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που όπως τονίζεται στην πρόσκληση έχει ως στόχο «την προσέλκυση των επενδύσεων με κοινωνική συναίνεση και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους». Ενδεικτική των διαφαινόμενων κυβερνητικών προθέσεων σε σχέση με τον χρυσό είναι και η αποστροφή στην επιστολή Σαλαγκούδη στην οποία γίνεται αναφορά στην «ωφέλεια που συνεπάγεται η επένδυση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο…»


Να σημειωθεί ότι στον κατάλογο των προσκεκλημένων σε αυτή την εκ του σύνεγγυς παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της επένδυσης εντός του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνονται ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο νομάρχης Ροδόπης, Άρης Γιαννακίδης, ο υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου, Χρίστος Χατζόπουλος, οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Χρύσα Μανωλιά, ο δήμαρχος Σαπών Γιώργος Πιλιλίτσης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Αργύρης Πλέσσιας, και από την επαρχία Σαπών ο πρόεδρος της «Κίνησης για την Ανάπτυξη και Προστασία του Περιβάλλοντος», Δημήτρης Σιδέρης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου, Δανιήλ Εμανουϊλίδης και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Μιχάλης Ρούφος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί κανείς εκπρόσωπος οικολογικών οργανώσεων ούτε και της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης- Έβρου κατά του χρυσού αλλά και άλλων φορέων της περιοχής Σαπών οι οποίοι είναι πολλοί σε αριθμό και έχουν κατά καιρούς τοποθετηθεί πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.