Χρυσο μεταλλιο για τον Χαραλαμπο Αυτοφοριδη στο πανελληνιο πρωταθλημα παλης Παιδων-Κορασιδων

Με πέντε αθλητές συμμετείχε το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες

Με ένα χρυσό μετάλλιο και πολλές εμπειρίες επέστρεψαν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Παίδων-Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου, οι αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.
 
Το χρυσό κατέκτησε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, στα 80 κιλά, που κατάφερε στον τελικό να κερδίσει τον Άγγελο Κούκλαρη, από το Σύλλογο της Ευκαρπίας, ο οποίος είχε βγει πρώτος πριν από 15 ημέρες σε ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά που είχε πραγματοποιηθεί στη Γεωργία.
 
Ο ίδιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πιο έμπειρους συναθλητές του στο τμήμα που τον βοήθησαν στην προετοιμασία, τον Χρήστο Σκόνδρα, τον Αντόν Νταβγκαπόλοφ, τον Αργύρη Γκρηγκοριάν και τον Ιμπίς Νιαζή που βοηθούν ώστε οι μικρότεροι σε ηλικία να αποκτήσουν εμπειρία και να προπονηθούν καλύτερα.
 
Στις Σέρρες ταξίδεψαν πέντε παλαιστές, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, ο Κωνσταντίνος Αυτοφορίδης, Πέτρος Ουζουνάκης, ο Χρήστος Κωστάκης και η Μαρία Νταμουτσίδου.
 
Ο Κωνσταντίνος Αυτοφορίδης στα 65 κιλά κατέκτησε την πέμπτη θέση, ενώ οι υπόλοιποι παλαιστές, ο Πέτρος Ουζουνάκης στα 71 κιλά και ο Χρήστος Κωστάκης στα 71 κιλά δεν κατάφεραν να ανέβουν στις ψηλότερες θέσεις, παρόλο που πάλεψαν αρκετά καλά και είχαν νίκες.
 

Το επίπεδο πάντως της διοργάνωσης ήταν πολύ υψηλό, με τη συμμετοχή πάνω από 250 αθλητών, σημείωσε ο προπονητής του Συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως πήραν όλοι οι αθλητές εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν.
 
Το μόνο απογοητευτικό κομμάτι ήταν το γεγονός ότι η Μαρία Νταμουτσίδου, που ήταν το φαβορί στην κατηγορία της μιας και είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων πριν από μερικές εβδομάδες, δεν κατάφερε να «πιάσει» τα κιλά της και έτσι δεν της επιτράπηκε να αγωνιστεί.
 
Αυτή την περίοδο το τμήμα συνεχίζει την προετοιμασία των πιο μικρών αθλητών του για το πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ και Β΄, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, ενώ θα ξεκινήσει και την προετοιμασία για τους αθλητές του που θα συμμετάσχουν στα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα που θα γίνουν αργότερα μέσα στο 2019. Έτσι θα συμμετάσχει σε δύο τουρνουά ένα στη Βουλγαρία και ένα στην Κοζάνη, που θα βοηθήσουν σε αυτή την προετοιμασία.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους, ώστε να συμμετάσχουν οι αθλητές του Συλλόγου, το κατάστημα Μηδέν, το Κουτί, το βενζινάδικο Μάρκου Γραμμενίδη και τον κ. Φώτη Γεωργιάδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.