«Χρυση» εναρξη για τους χορευτες και τις χορευτριες της σχολης Let’s Dance

Με πολλαπλές διακρίσεις η επιστροφή τους από το διαγωνισμό “Team Battle Salonica” - Βενετία Λασκαρίδη «Μέσα από τις χορογραφίες στόχος είναι να εμφυσήσουμε κοινωνικά μηνύματα»

Με το δεξί μπήκε η χρονιά για την σχολή χορού Let’s Dance καθώς τα παιδιά της σχολής επέστρεψαν γεμάτα διακρίσεις από τον διαγωνισμό «Team Battle Salonica», ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2019.
 
Σαράντα μαθητές της σχολής καθώς και της σχολής ”Step up dance studio” από την γειτονική Ξάνθη, την Κυριακή 17 Μαρτίου, ταξίδεψαν έως και την Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εκπροσωπώντας πολλαπλά την Θράκη. 

Βενετία Λασκαρίδη «Μέσα από τον σύγχρονο και μοντέρνο χορό υπάρχουν πολλαπλά οφέλη» 

«Είμαστε υπερήφανοι, όχι μόνο γιατί τα παιδιά γύρισαν με επιτυχίες και χρυσά μετάλλια αλλά κυρίως γιατί γέμισαν εμπειρίες» τόνισε η κ. Λασκαρίδη επισημαίνοντας την περηφάνια της ως χορογράφος για το ατομικό αλλά και συλλογικό αποτέλεσμα της Θρακιώτικης αποστολής. Η ίδια στάθηκε στο γεγονός ότι παρότι ήταν η πρώτη εμφάνιση για το 2019 και ακόμα βρίσκονται σε φάση προσαρμογής, οι φετινές χρονογραφίες απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου και κυρίως στάθηκαν αφορμή για τους μαθητές της να ξεδιπλώσουν την αγάπη τους για τον χορό. «Αναμένουμε πως στους επόμενους αγώνες θα έχουμε ακόμα καλύτερη παρουσία» τόνισε η κ. Λασκαρίδη η οποία στάθηκε και  στο κοινωνικό προφίλ που αναδύεται μέσα από τις χορογραφίες. 

«Χρέος μας η δημιουργία χορευτικών με θέματα κοινωνικού περιεχομένου» 

Στο ίδιο μοτίβο με τις προσπάθειες του παρελθόντος θα συνεχιστούν και οι φετινές χορογραφίες, καθώς η χορογράφος προανήγγειλε την δημιουργία χορευτικών με  θέματα κοινωνικού περιεχομένου, όπως η γυναικεία κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία ενώ υπάρχει χορογραφία που θα αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Έχουμε μπει σε αυτήν τη διαδικασία και τα παιδιά εκφράζονται καλύτερα, όταν δηλαδή υπάρχει ένα θέμα» υποστήριξε τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό και τα ίδια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με  θέματα «δύσκολα» πάνω στα οποία ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται. 

«Στόχος εκτός από τις διακρίσεις είναι να απολαμβάνουν τα παιδιά τις εμπειρίες» 

Επόμενος διαγωνισμός για τα παιδιά της σχολής Let’s Dance είναι στις 21 Απριλίου και ακολουθεί ένας άλλος στις 15 Μαΐου, για να κορυφωθούν οι προετοιμασίες για την καλοκαιρινή παράσταση και τον  καθιερωμένο διαγωνισμό στα τέλη Ιουνίου λίγο πριν την κατασκήνωση. Ερωτηθείσα σχετικά με την συμμετοχή της Σχολής σε διαγωνισμούς χορούς η κ. Λασκαρίδη υπογράμμισε πως σημασία έχει πρωτίστως η συμμετοχή καθώς μέσα από αυτή τα παιδιά μαθαίνουν να ασχολούνται με τον χορό και σε αθλητικό επίπεδο.  «Ο χορός είναι τέχνη και δεν είναι μετρήσιμη, ωστόσο αυτό που μας ενδιαφέρει είναι και το αθλητικό ιδεώδες. Λειτουργούμε ομαδικά, έχουμε έναν κοινό στόχο και προσπαθούμε για αυτόν» είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια της σχολής απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους «αθέατους πρωταγωνιστές» των δράσεων της let’s dance, τους γονείς των μαθητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.