Χρυσα Μανωλια, υποψηφια βουλευτης ΠαΣοΚ Ροδοπης: «Μαζι στη νεα νικη»

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 7 του Μάρτη, ο ελληνικός λαός καλείται στις κάλπες για να εκλέξει τη νέα βουλή και τη νέα κυβέρνηση της χώρας για την περίοδο 2004-2008.

Είναι η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που αναδεικνύει ως κυρίαρχο τον ενεργό πολίτη. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας απέναντι στον τόπο μας, απέναντι στο μέλλον της χώρας μας.

Συμμετέχοντας προσωπικά ως υποψήφια βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Ροδόπης, αισθάνομαι επιτακτική την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να επικοινωνήσω πρόσωπο με πρόσωπο με όλους σας, σ’αυτήν την κρίσιμη ώρα των πολιτικών αποφάσεων.

Θεωρώ χρέος μου να σας καταστήσω κοινωνούς των σκέψεων και των οραμάτων μου για το μέλλον της πολιτικής, για το μέλλον της χώρας μας, για το μέλλον της Θράκης και της αγαπημένης μας Ροδόπης.


Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,

Σ’ αυτήν την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων μπροστά στις κάλπες πιστεύω πως ένα είναι το χρέος όλων μας:

Με ανοιχτή ματιά, με καθαρό μυαλό και με το χέρι στη καρδιά να δώσουμε την απάντηση που ταιριάζει στο μέλλον της πατρίδα μας. Να ρίξουμε την ψήφο μας με μοναδικό κριτήριο την ελπίδα και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά για την ελληνική κοινωνία, για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας.

Σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αγαπητοί φίλοι και φίλες,εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταθέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού την ιστορία μας. Καταθέτουμε το μεγάλο κυβερνητικό μας έργο και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης ζητούμε την ψήφο του έλληνα πολίτη για τη διακυβέρνηση της χώρας και στην επόμενη 4/ετία.

Γνωρίζετε όλοι σας ότι η αναφορά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάντα ήταν και θα παραμείνει η ελληνική κοινωνία. Απο αυτήν γεννηθήκαμε, σ’ αυτήν χρωστάμε όσα έχουμε καταφέρει, γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε.

Το ΠΑ.ΣΟ. Κ. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και εκεί θα παραμείνει και στο μέλλον, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συνεχίσει να εμπνέεται και στους αυριανούς αγώνες του απο τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης, της γενιάς του 114, της γενιάς του Πολυτεχνείου και των νεότερων γενεών της Μεταπολίτευσης.

Στη νέα μας πορεία εμπνεόμαστε από το μεγάλο ηγέτη μας, τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου που στη δεκαετία του 1980 στερέωσε τη Δημοκρατία στον τόπο μας, αποκατέστησε την ισοπολιτεία και έδωσε ελπίδα στις μεγάλες λαϊκές μάζες.

Εμπνεόμαστε από το σημερινό μας Πρωθυπουργό, τον Κώστα Σημίτη που καταξίωσε διεθνώς τη χώρα μας και έβαλε τις βάσεις για μια σύγχρονη ανάπτυξη του τόπου μας.

Καθοδηγούμαστε στη νέα μας πορεία από το νέο μας ηγέτη, το Γ. Παπανδρέου, που ξανάφερε την ελπίδα στο ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη για ένα νέο ξεκίνημα.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Την Κυριακή που έρχεται ένα είναι το μεγάλο δίλημμα:

Ή θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε στο παρελθόν.

Ή θα πούμε το μεγάλο ναι στην πρόοδο ή θα γυρίσουμε στη συντήρηση.

Ή θα ανοίξουμε το δρόμο για το αύριο ή θα επιλέξουμε τη στασιμότητα και το πισωγύρισμα.

Στην ώρα των μεγάλων αποφάσεων οφείλουμε όλοι να έχουμε στο νου μας ότι ζούμε σε μια νέα εποχή. Μια εποχή με μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες αλλά και με μεγάλες δυσκολίες και πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά απέναντι σε όλες αυτές τις δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας, χρειαζόμαστε νέες λύσεις. Χρειαζόμαστε εναλλακτικές πολιτικές μέσα από τις οποίες θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμα για μια κοινωνία ισχυρή και δίκαιη, για μια κοινωνία της γνώσης που θα δίνει ευκαιρίες, δουλεία και αξιοπρέπεια σε όλους.

Μπροστά σ’ αυτά τα σύγχρονα μεγάλα διακυβεύματα για την κοινωνία και τον τόπο μας, εμείς ως ΠΑΣΟΚ τολμάμε.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί και θα παραμείνει η μεγάλη δύναμη της αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κυρίαρχος πολιτικός φορέας που ξέρει και μπορεί να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών. Που μπορεί να αντιμάχεται το φόβο και τη συντήρηση και να προχωράει μπροστά.

Αλλάζουμε πρώτα εμείς για να αλλάξουμε την κοινωνία. Ανοίγουμε το κόμμα μας σε νέες ιδέες, σε νέες συνθέσεις και σε νέες γνώσεις. Ενεργοποιούμε ξανά την ελληνική κοινωνία και διαμορφώνουμε νέες κοινωνικές πλειοψηφίες που θα στηρίξουν τη μεγάλη μας προσπάθεια, για να οδηγήσουμε τη χώρα μας σε ένα σίγουρο μέλλον.

Είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες τομές που χρειάζεται η χώρα για να πάμε μπροστά. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη ειρηνική επανάσταση, που θα αλλάξει για μια ακόμα φορά το πρόσωπο της Ελλάδας.

Απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις της εποχής μας και στην πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τι έχει να αντιπαραθέσει σήμερα η Ν.Δ;

Απλά και με όλες τις υπεκφυγές της, η Ν.Δ. αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο.

Παραμένοντας προσκολλημένη στο παρελθόν, η Ν.Δ. δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει το μέλλον που έρχεται. Εμμένει σταθερά στην πολιτική της σκανδαλολογίας και της καταστροφολογίας γιατί δεν έχει τίποτα το δημιουργικό να προτείνει. Η Ν.Δ. φοβάται το καινούριο και το διαφορετικό, γιατί αντιμάχεται την πρόοδο και θέλει να μείνουν όλα ίδια.

Στην αναγκαιότητα των αλλαγών η Ν.Δ. απαντά με την επιστροφή στην παλινόρθωση του κομματικού της κράτους από το οποίο υπέφεραν γενιές και γενιές ελλήνων στο παρελθόν.

Απέναντι στο όραμα του ΠΑΣΟΚ για μια ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο η Ν.Δ. επιδιώκει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας να θέσει σε κίνδυνο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Υπερασπίζεται τους έχοντες απέναντι στους αδύναμους της κοινωνίας μας, εμμένοντας στο παρελθόν όταν όλα γύρω μας αλλάζουν και ο κόσμος προχωρά μπροστά.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους η Ν.Δ. ζητά ψήφο τιμωρίας και προπαγανδίζει την άρνηση και το μηδενισμό, γιατί αδυνατεί να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες και εξελίξεις.

Εμείς όμως στο ΠΑΣΟΚ, αγαπητοί φίλοι και φίλες θέλουμε από τον ελληνικό λαό ψήφο αισιοδοξίας, ψήφο προσδοκίας για μια νέα Ελλάδα στη νέα εποχή, γιατί πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και του έλληνα πολίτη.

Γι’ αυτό ακριβώς και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό καταθέτουμε τις παρακάτω δεσμεύσεις που τις εγγυάται το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και ο νέος μας ηγέτης, ο Γ. Παπανδρέου:

Δεσμευόμαστε ως ΠΑΣΟΚ για τη διασφάλιση οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης που να εγγυώνται την ευημερία για όλους τους Έλληνες, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την απάλειψη των ανισοτήτων.

Δεσμευόμαστε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία του πολίτη και των ισχυρών τοπικών κοινωνιών μέσα από την αποκέντρωση και την ενίσχυση της περιφέρειας με αρμοδιότητες και πόρους.

Δεσμευόμαστε ότι στον τομέα της παιδείας θα δουλέψουμε για μια κοινωνία της γνώσης που θα παρέχει σε όλες τις γενιές και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες τα αναγκαία εφόδια για πρόοδο και προκοπή στη σημερινή συγκυρία.

Δεσμευόμαστε για την υποστήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας με πολιτικές για μια σύγχρονη αγορά εργασίας ώστε να εξαλείψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας.

Δεσμευόμαστε ότι θα δείξουμε «μηδενική ανοχή» απέναντι στα φαινόμενα της διαφθοράς ώστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της πολιτικής.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της υπαίθρου και τους αγρότες μας με τους οποίους μας συνδέουν άρηκτοι ιστορικοί και κοινωνικοί δεσμοί.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το μεγάλο έργο μας στον τομέα της υγείας διασφαλίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα του και εξασφαλίζοντας ένα σύγχρονο κράτος κοινωνικής πρόνοιας.

Αγαπητοί συμπoλίτες και συμπολίτισσες.

Μ’ αυτήν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή και την παρουσία όλων μας, με τον αγώνα και τη δράση όλων μας, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε το μέλλον.

Σ’ αυτή τη νέα εποχή, σ’ αυτή τη σύγχρονη Ελλάδα, η δική μας ιδιαίτερη πατρίδα, η Θράκη μας, η αγαπημένη μας Ροδόπη δεν μπορεί παρά να έχει τη δική της ξεχωριστή θέση που της αξίζει. Θέση στην καρδιά, στα οράματα και στους αγώνες μας.

Προσωπικά, θέλω να καταθέσω με απόλυτη ειλικρίνεια μέσα και από τη σημερινή μας επικοινωνία, τις προσωπικές μου δεσμεύσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας:

-Θα αγωνιστώ η περιοχή μας να γίνει σύγχρονο κέντρο ανάπτυξης, μια καρδιά που πάλλεται δυναμικά στο σώμα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ν.Α Ευρώπης.

-Θα αγωνιστώ να γίνει πια πραγματικότητα η πρόσβαση σε κάθε γωνιά της Ροδόπης. Έγιναν πολλά βήματα, μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα.

-Θα αγωνιστώ να αξιοποιηθούν σωστά οι δυνατότητες της νέας Κ.Α.Π. ώστε να βελτιώσουμε το εισόδημα του αγρότη, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, να αναζωογονήσουμε την ύπαιθρο, να βρούμε εναλλακτικές μορφές απασχόλησης, να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή μας.

-Θα αγωνιστώ να πετύχουμε μια μικρή μορφωτική επανάσταση, να πετύχουμε το κλείσιμο της μορφωτικής ψαλίδας που υπάρχει στη περιοχή μας, ώστε όλοι οι νέοι του νομού μας ισότιμα να συμμετέχουν στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη σημερινή ανταγωνιστική εποχή μας.

-Θα αγωνιστώ η Ροδόπη μας να αποτελέσει πνευματικό πόλο των Βαλκανίων με το κύρος και την πολυεπίπεδη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας.

-Θα αγωνιστώ να λυθούν όσο γίνεται γρηγορότερα όσα ακόμα προβλήματα ταλανίζουν του αδελφούς μας παλιννοστούντες.

-Θα αγωνιστώ για τομές στον επιχειρηματικό τομέα, για ενδυνάμωση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, για ένα νέο αναπτυξιακό νόμο.

-Θα αγωνιστώ για μια ποιότητα ζωής για όλους και κυρίως για τις ευπαθείς μας ομάδες.

-Θα αγωνιστώ για αναδειχθούν η ταυτότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θράκης μας, ώστε να καταξιωθεί σε πρωταγωνίστρια δύναμη, διακριτή παγκοσμίως.

-Αλλά θα αγωνιστώ με πάθος και για ένα άλλο πολιτικό πολιτισμό, να αναβαθμιστεί η πολιτική μας ζωή και να ξαναγεννηθεί η σχέση αξιοπιστίας του πολίτη και της πολιτικής.

Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Γνωρίζετε όλοι σας ότι εδώ και αρκετά χρόνια μπορέσαμε να αναπτύξουμε μια ξεχωριστή συνεργασία, και αγωνιστήκαμε μαζί για την πρόοδο του τόπου μας. Σε όλη αυτή την προσπάθεια βρέθηκα πάντα δίπλα σας, πάντα κοντά σας, πάντα μαζί σας στις χαρές και στις δυσκολίες της ζωής. Στους τόπους δουλειάς, στα χωριά αλλά και μαζί στο γραφείο μου, για να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Στα χρόνια που πέρασαν μαζί καταφέραμε να γκρεμίσουμε φραγμούς διακρίσεων και ανισοτήτων.

Να στηρίξουμε την ανάπτυξη της υπαίθρου και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της.

Στο νέο αυτό ξεκίνημα για τη χώρα και τη Ροδόπη θέλω με υψηλό αίσθημα ευθύνης να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας ενισχύοντας περισσότερο τους θεσμούς συμπαράταξης και συνεργασίας μεταξύ μας.

Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Στις εκλογές στις 7 του Μάρτη όλοι σας γνωρίζετε ότι συμμετέχω και εγώ ως υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης. Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να μου εκφράσετε ξανά την εμπιστοσύνη σας και να στείλετε στην Βουλή μια δυνατή γυναικεία φωνή. Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να ανανεώσουμε την ελπίδα και τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας, για την Ροδόπη για όλους μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.