Χρονια Πολλα

Το εορταστικό φύλλο του ΠτΘ αφιερωμένο στο Πάσχα

Το Πάσχα είναι η γιορτή που συνταιριάζει τις αντινομίες. Δύσκολα μπορεί να συλλάβει σε όλη του την έκταση ο ανθρώπινος νους το «θανάτω θάνατον πατήσας». Δύσκολα μπορεί να νοιώσει σε όλη του την έκταση το «γλυκύ μου έαρ» στο εγκώμιο του Επιτάφιου Θρήνου. Δύσκολα –για να τα λέμε όλα με το όνομά τους- μέσα στον οργασμό της άνοιξης αντέχει σαράντα μέρες νηστείας ή την βαθιά «σιωπή» της Μεγάλης Εβδομάδας. Και όμως όλες οι παραπάνω αντινομίες λύνονται με το Χριστός Ανέστη.  
 
Μόνος του ο  άνθρωπος άλλωστε δεν θα μπορούσε ποτέ να απαντήσει στο μυστήριο του θανάτου. Τι πιο αισιόδοξο λοιπόν να απαντάς στον θάνατο με ζωή, τι πιο ελπιδοφόρο από το «ζωήν χαρισάμενος», τι πιο υπαρξιακό από το «θανάτω, θάνατον ώλεσεν».
 
Στο Πάσχα λοιπόν, αφιερωμένο –όπως και κάθε τέτοια μέρα- το σημερινό εορταστικό φύλλο της εφημερίδας μας. Με τη σκέψη πως τα μέγιστα της ζωής οφείλουν να εορτάζονται δημοσίως και συλλογικώς, οφείλουν να καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο του καθημερινού μας βίου, οφείλουν να πολιτεύονται.
 
Στο Πάσχα των ανθρώπων της Ροδόπης – και όχι μόνο- αφιερωμένο το σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι με πλούσια κοινωνική δράση και νέοι, θυμούνται την Ανάσταση που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη τους και εκφράζουν τις δικές τους ελπίδες γύρω από -την διαρκώς παρούσα ως ευχή τα τελευταία χρόνια- ανάστασης της κοινωνίας.
 
Αφιερωμένο όμως και στην παράδοση το σημερινό μας φύλλο, με τα θρακιώτικα έθιμα των ημερών, όπως μας τα περιέγραψε ένας από τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί όσο λίγοι με τη λαογραφία της Θράκης, ο κ. Δημήτρης Βραχιόλογλου.
 
Αφιερωμένο και στο καθ’ εαυτό μήνυμα της αναστάσεως από τον συνεργάτη της εφημερίδας μας τον κ. Ιωάννη Σιδηρά αλλά και μέσω της εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής και της Πατριαρχικής Απόδειξης επί τω Αγίω Πάσχα του Οικουμενικού Πατριάχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
 
Από τους ανθρώπους που εργάστηκαν για αυτό το φύλλο, ήτοι την Νατάσσα Βαφειάδου, την Τζένη Κατσαρή – Βαφειάδη, τον Κώστα Μαρκενδούδη, την Μαρίνα Μοσχίδου, την Σοφία Παιδαράκη, την Φεϊμέ Ραϊφ, την Χρύσα Ανδρουλάκη, την Λένα Καλτσίδου, την Βαρβάρα Γιαγτζόγλου, τον Χρήστο Λαγαρία …
 

Χρόνια Πολλά!
Χριστός Ανέστη!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.