Χρονια πολλα απο το στρατο στα παιδια της μειονοτητας

Παιδάκια από τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία της περιοχής φιλοξένησε η Στρατιωτική Λέσχη Κομοτηνής, με αφορμή τον εορτασμό για το Σεκέρ Μπαϊράμ, μια από τις δυο μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των μουσουλμάνων, χτες το μεσημέρι. Πλήθος παιδιά, αγόρια και κορίτσια από όλες τις τάξεις, συνοδεία των διευθυντών τους παρευρέθηκαν στη γιορτή που διοργάνωσε ο ελληνικός στρατός με σκοπό να τους ευχηθεί και να τους απονέμει δώρα. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

«Σήμερα με την ευκαιρία της εορτής του Σεκέρ Μπαϊραμιού συγκεντρώσαμε παιδάκια αντιπροσωπευτικά από τα μειονοτικά σχολεία της περιοχής προκειμένου να τους προσφέρουμε κάποια δώρα, να τους ευχηθούμε, να τα δούμε όλα μαζί να χαρούν και αυτά, να δουν το χώρο της Λέσχης, διότι τα νιώθουμε δικά μας παιδιά τα οποία ζουν τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους και της παιδείας τους» δήλωσε ο Ταξίαρχος 21 ΤΘ Ταξιαρχίας Κομοτηνής κ. Βενέτης.

Ως δείγμα «αγάπης και στοργής που τρέφεται προς τα παιδιά της μειονότητας αλλά και σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη γιορτή ο διευθυντής του 2ου Μειονοτικού Σχολείου κ. Αχμέτ Αλή. «Είναι μια ζεστή ατμόσφαιρα, χαίρονται τα παιδιά, χαιρόμαστε και εμείς για αυτή την καλή χειρονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί τέλος ότι τα μειονοτικά σχολεία που παραβρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν το 2ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, του Στυλαρίου, της Φωλέας, από τα Θάμνα και το 3ο Κομοτηνής. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την απονομή δώρων από τον Ταξίαρχο.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.