Χρονια καινοτομων δρασεων ετοιμαζει το Europe Direct Κομοτηνης

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους έκοψαν τα μέλη, οι εθελοντές και οι φίλοι του Κέντρου

Σε γιορτινό κλίμα, στην αρχή μιας ιδιαίτερα σημαντικής χρονιάς για την ΕΕ, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους τα μέλη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του, στο χώρο του Κέντρου στην παλιά βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
 
Άλλωστε αυτό το κλίμα αποτυπωνόταν και στην ευχή που είχαν γράψει επάνω στη βασιλόπιτα, «2019 ευχές από το Europe Direct Κομοτηνής και τους εθελοντές του για μια νέα χρονιά γεμάτη δράσεις και όμορφες συνεργασίες».
 
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των μελών του Κέντρου και την παρουσία τους στην Κομοτηνή όλα αυτά τα χρόνια, ενώ το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του Δήμου Κομοτηνής, της Περιφέρειας, της Ελληνικής Aστυνομίας αλλά και πολλοί φίλοι του Κέντρου. 

Συνέχεια των δράσεων και το 2019 

Μια χρονιά γεμάτη ευφάνταστες και καινοτόμες δράσεις θα είναι και το 2019, σημείωσε η υπεύθυνη του Κέντρου κ. Λουίζα Σαλτσίδου, που θα απευθύνονται στην τοπική μας κοινωνία, με την κάθε μία προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε ομάδας στόχου.
 
Εξέφρασε δε τη χαρά της για τις συνεργασίες που κάνουν, με τους προσκεκλημένους τους να μην είναι μόνο εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και υπηρεσιών, αλλά άνθρωποι με τους οποίους έχουν συνεργαστεί ουσιαστικά και στηρίζουν τις δράσεις του γραφείου και των νέων ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια.
 
Το 2019 είναι χρονιά και ευρωεκλογών, για αυτό και ένα μέρος των δράσεων τους θα αφορά τις εκλογές, προσπαθώντας να κινητοποιήσουν κυρίως τους νέους ώστε να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.
 
Ένα άλλο κομμάτι δράσεων θα αφιερωθεί στον πρωτογενή τομέα, ενώ θα υπάρξουν και δράσεις για τους εκπαιδευτικούς, τους νέους γενικότερα, δράσεις ρομποτικής, ενώ θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά και η Ευρωπαϊκή συνάντηση νέων.
 
Επίσης θα πραγματοποιηθούν και δράσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Περιφέρεια ΑΜΘ, με την γενικότερη επιδίωξή τους να είναι η ενημέρωση των πολιτών με ποιοτικές και έγκυρες πληροφορίες.
 
Όλα αυτά γίνονται με την ενεργή εμπλοκή των νέων, και θεωρεί πως είναι πολύ θετικό ότι το δυναμικό του Europe Direct είναι μεγάλο, αποτελούμενο από ενεργούς νέους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και κάνουν ιδιαίτερες και καινοτόμες δράσεις, με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας. 

Σημαντική η ενημέρωση των νέων για τις Ευρωεκλογές 

Ειδικότερα για την ενημέρωση για τις εκλογές, θεωρεί πως είναι πολύ σημαντική μιας και αυτές έρχονται σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον της ΕΕ, για αυτό και μέσα από καμπάνιες που έχουν ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο προβάλλονται τα επιτεύγματα της ΕΕ, γιατί μόνο έτσι μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο αυτή συμβάλλει στην βελτίωση γενικότερα της καθημερινότητάς των πολιτών.
 
Για αυτό και στην Κομοτηνή, αναγνωρίζοντας και τα σημεία στα οποία θα πρέπει να βελτιωθεί, θα προβάλλουν και τα θετικά σημεία της ΕΕ και τα επιτεύγματά της, ειδικά προς τους νέους, όσον αφορά προγράμματα σχετικά με την κινητικότητα των νέων, είτε στις σπουδές είτε στην απασχόληση και την κατάρτισή τους.
 
Θεωρεί δε πως είναι σημαντικό να πειστούν να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ιδιαίτερα οι νέοι, μιας και τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές και τις τοπικές εκλογές προέρχονται από αυτούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.