Χριστουγεννιατικο παζαρι

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με πανέμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα διοργάνωσε το Σωματείο Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής, ενόψει των άγιων ημερών που πλησιάζουν με σκοπό να βοηθήσει εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όπως κάθε άλλη εκδήλωση της Φιλοπτώχου έτσι και αυτή, η οποία έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας το απόγευμα της Τετάρτης, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το βραβείο που πήρε πρόσφατα η Φιλόπτωχος από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν το πιο δραστήριο σωματείο της πόλης μας.

Για το σκοπό της εκδήλωσης έκανε λόγο η πρόεδρος του Σωματείου Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, κ. Μουστάκα. «Η αποψινή εκδήλωση που είναι ένα παζάρι χειροποίητων χριστουγεννιάτικων δώρων γίνεται με σκοπό να εξασφαλίσουμε τα χρήματα εκείνα με τα οποία θα αγοράσουμε τρόφιμα για να προσφέρουμε στο κόσμο που βοηθάμε. Είναι Χριστούγεννα και όλοι έχουν ανάγκη από τα απαραίτητα και δυστυχώς έχουμε τόσες πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη. Δεν μας φτάνουν μόνο για την αγορά τροφίμων γύρω τα 2 εκατομμύρια, χωριστά τα χρήματα που πρέπει να δώσουμε. Επομένως θεωρήσαμε απαραίτητο να κάνουμε μια τέτοια εκδήλωση για να εξασφαλίσουμε κάποια χρήματα».

Ιδιαίτερα συγκινημένη από την πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου η κ. Μουστάκα ευχαρίστησε όλες τις κυρίες «που σε κάθε εκδήλωση τις Φιλοπτώχου ανταποκρίνονται, και κυρίως στην αποψινή εκδήλωση, που μας γέμισαν συγκίνηση και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τα ωραιότερα θέματα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Οι προετοιμασίες της εκδήλωσης κράτησαν αρκετό καιρό γιατί όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που περιλάμβανε το παζάρι ετοιμάστηκαν με μεγάλο μεράκι από τις κυρίες του Σωματείου. Στο σημείο αυτό η κ. Μουστάκα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Νίτσα Βαλασίδου «η οποία μας βοήθησε πάρα πολύ στο στόλισμα των δέντρων και γενικά η συμβολή της στο αποψινό μας παζάρι μας ήταν πολύτιμη».

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι τις άγιες ημέρες. «Βέβαια και όλο το χρόνο τουλάχιστον οι κυρίες της Κομοτηνής δείχνουν την ευαισθησία τους, γιατί ζούμε σε μια πόλη ανθρώπινη που με συγκινεί ιδιαίτερα, υπάρχει ευαισθησία, υπάρχει αγάπη, υπάρχει κατάθεση ψυχής και αυτό το εισπράττουμε καθημερινά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η Φιλόπτωχος βραβεύτηκε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν το πιο δραστήριο εθελοντικό σωματείο της πόλης μας, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε δεξίωση προς τιμήν τους στο προεδρικό μέγαρο. «Μας ευχαρίστησε για την εθελοντική προσφορά στον τόπο μας. Εγώ όμως αυτό το βραβείο θέλω να το αφιερώσω σε όλα τα μέλη του τωρινού Δ.Σ. της Φιλοπτώχου, σε όλες τις προηγούμενες προέδρους που πέρασαν από τη Φιλόπτωχο και τα Δ.Σ. και κυρίως στον κόσμο της Κομοτηνής γιατί σε αυτούς ανήκει το βραβείο. Χωρίς τη δική τους βοήθεια η Φιλόπτωχος δεν θα μπορούσε να προσφέρει τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μουστάκα.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.