«Χριστουγεννιατικο παζαρι αγαπης»

Το καθιερωμένο «Χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης» διοργάνωσε για άλλη μία χρονιά φέτος το Σωματείο «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής», με σκοπό να βοηθήσει τις αναξιοπαθούσες οικογένειες των συμπολιτών μας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του.

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που ετοίμασαν με πολύ μεράκι τα μέλη της Φιλοπτώχου, καθώς και έτοιμα στολίδια είχε το «Χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης».

«Αγοράσαμε πολλά πράγματα, αλλά πέρα απ’ αυτό έχουμε και χειροποίητα αντικείμενα που έφτιαξαν οι κυρίες του Συλλόγου μας, όπως ωραίες κατασκευές από κεριά, από τοπικά γλυκά», όπως ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής η Ελπινίκη Μουστάκα.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στα μέλη της Φιλοπτώχου η προσφορά του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Εργατικής Εστίας που έφτιαξε διάφορες κατασκευές για να πωληθούν στο παζάρι αγάπης της Φιλοπτώχου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αναξιοπαθούσων οικογενειών της περιοχής μας. Η κ. Μουστάκα συνεχάρη τους παιδαγωγούς, την διευθύντρια και το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού γιατί «αν από την μικρή ηλικία μάθουμε στα παιδιά την αξία της προσφοράς κι αν τα διδάξουμε πόσο πρέπει να βλέπουμε τον διπλανό και όχι μόνο τον εαυτό μας, πιστεύω ότι θα γίνουν και πιο σωστοί άνθρωποι, και θα είναι αυτοί που θα δίνουν και δεν θα περιμένουν μόνο να πάρουν».

Σκοπός της Φιλοπτώχου είναι η στήριξη περισσότερων αναξιοπαθούντων οικογενειών -με τα έσοδα από τέτοιου είδους διοργανώσεις- και απ’ ό,τι φάνηκε υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. «Σήμερα έχουμε το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας, το οποίο, όπως βλέπετε, αγκαλιάζεται απ’ όλο τον κόσμο, γιατί ξέρουν πόσες ανάγκες προσπαθεί να καλύψει η Φιλόπτωχος. Οι ανάγκες μας καθημερινά αυξάνονται, η φτώχεια καθημερινά αυξάνεται. Άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας, χτυπάνε συνέχεια την πόρτα της Φιλοπτώχου και κυρίως αυτές τις άγιες ημέρες πιστεύω ότι όλοι έχουν δικαίωμα να χαρούν», δήλωσε η κ. Μουστάκα, η οποία ευχαρίστησε παράλληλα την τοπική κοινωνία που στηρίζει το έργο της Φιλοπτώχου γιατί «χωρίς την βοήθεια των συμπολιτών μας – μη έχοντας κάποια άλλη κρατική επιχορήγηση ή άλλη οποιαδήποτε βοήθεια- δεν θα μπορούσαμε να έχουμε την αποτελεσματικότητα που έχουμε».

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, απευθυνόμενη προς όλο τον κόσμο, ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα», «στην καινούρια χρονιά που θα έρθει να μην έχουμε όσα προβλήματα συναντήσαμε την χρονιά που πέρασε, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες και κάποτε ο κόσμος να φτάσει σε σημείο να μην έχει ανάγκη απ’ οποιαδήποτε Φιλόπτωχο».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.