«Χριστουγεννιατικο Παζαρι»

Το καθιερωμένο «Χριστουγεννιάτικο Παζάρι» διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά φέτος το Σωματείο «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής», με σκοπό να βοηθήσει τις αναξιοπαθούσες οικογένειες των συμπολιτών μας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της.

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που ετοίμασαν με πολύ μεράκι τα μέλη της Φιλοπτώχου, πολλά δώρα, παιχνίδια και είδη διακόσμησης είχε το «Χριστουγεννιάτικο Παζάρι» που διοργανώθηκε με σκοπό να εξασφαλίσει έσοδα, τα οποία θα διατεθούν για την προμήθεια καυσίμων για τις αναξιοπαθούσες οικογένειες των συμπολιτών μας, καθώς επίσης και δεμάτων με τρόφιμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής Ελπινίκη Μουστάκα. «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, ήρθε στο Παζάρι μας, αγόρασε τα πράγματα που είχαμε».

Όπως ανέφερε η κ. Μουστάκα, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες καθώς χρειάζεται ποσό 3.500 ευρώ περίπου μόνο για καύσιμα, ενώ 7.000 ευρώ χρειάζονται για να ετοιμαστούν τα δέματα με τρόφιμα που θα μοιραστούν στις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και να δοθεί η οικονομική βοήθεια. «Έτσι, θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, γιατί δυστυχώς οι ανάγκες αυξάνονται. Οι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη της Φιλοπτώχου καθημερινά είναι περισσότεροι. Οι φοιτητές τους οποίους βοηθούσαμε έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Επειδή η Φιλόπτωχος δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση, κανένα άλλο βοήθημα -εκτός από τα έσοδα που έχει από τις εκδηλώσεις της, από τις εκδρομές της και από κάποιες προσφορές των συμπολιτών μας- ψάχνουμε τρόπους σαν διοικητικό συμβούλιο να μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις πολύ μεγάλες ανάγκες».

Στα μέσα του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση της Φιλοπτώχου, με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα και Λαχειοφόρο αγορά για να συγκεντρωθούν χρήματα για 180 αναξιοπαθούσες οικογένειες των συμπολιτών μας.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.