Χριστουγεννιατικη γιορτη

Αγιες μέρες και τα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας ετοιμάζουν καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ωραίες παραστάσεις, ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στου Χριστού την γέννηση.

Ένα χαρούμενο πρόγραμμα παρουσίασαν χθες και τα παιδάκια του 6ου Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής, κατά την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Στο στολισμένο χριστουγεννιάτικα χώρο του σταθμού είπαν τα χριστουγεννιάτικα ποιήματα και τραγούδια, αλλά παρουσίασαν και θεατρικά δρώμενα με θέμα τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Εκτός από την καθιερωμένη γιορτή, τα παιδάκια του 6ου Παιδικού Σταθμού ετοίμασαν φέτος και πολλές κατασκευές για να τις αφιερώσουν στα παιδάκια του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ έχουν αποφασίσει να τις διαθέσουν για το εργαστήριο που έχει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε νοσοκομεία ώστε να αγοραστούν παιχνίδια και βιβλία για να χαίρονται κι εκείνα τα παιδάκια μαζί με αυτούς.

«Τα παιδάκια μας φέτος, εκτός από την καθιερωμένη γιορτή που κάνουμε τα Χριστούγεννα, έχουν ετοιμάσει πολλές κατασκευές που τις αφιερώνουν στα παιδάκια του «Χαμόγελου του Παιδιού» και ελπίζουμε ότι θα μαζέψουμε ένα αρκετά καλό ποσό. Έχουν αποφασίσει να τα διαθέσουν για το εργαστήριο που έχει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε νοσοκομεία ώστε να αγοραστούν παιχνίδια και βιβλία για να χαίρονται κι εκείνα τα παιδάκια μαζί με μας», είπε μιλώντας στον ΠτΘ η διευθύντρια του 6ου Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής κ. Σταυρούλα Αγγελίδου, ενώ πρόσθεσε ότι «τα παιδάκια δούλεψαν 2 μήνες, έκαναν σφραγίδες με φιγούρες του ματίς για τα ημερολόγια, ζυμάρι με μακαρόνια και φτιάξανε κηροπήγια, χαρτοπετσέτες που τις κόλλησαν πάνω σε κερί, σε στεφάνια, καμπάνες, φλιτζάνια και με τη βοήθεια όλου του προσωπικού αυτά στολίστηκαν και ετοιμάστηκαν».

Με την ευκαιρία της γιορτής η κ. Αγγελίδου ευχήθηκε σε όλους τους γονείς και τα παιδάκια του 6ου Παιδικού Σταθμού «Χρόνια Πολλά» και «Καλά Χριστούγεννα», ενώ ευχαρίστησε θερμά το Δ.Σ. και τον πρόεδρο των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κομοτηνής κ. Δάμωνα Δαμιανό για την συμπαράσταση και τη βοήθεια «που μας δίνει όλη τη χρονιά».

Ο κ. Δαμιανός, με τη σειρά του, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» και καλές γιορτές σε όλους τους γονείς και στα παιδάκια τους, ενώ τους κάλεσε στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνουν οι Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με τον καλεσμένο αφηγητή παραμυθιού κ. Δημήτρη Αβούρη.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.