Χριστουγεννιατικη εκδηλωση στη Στεγη Αγαπης

Η Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης – Αλλοδαπών – Μετανάστευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στην προσπάθειά της να συμπαραστέκεται στις κοινωνικές ομάδες που παρουσιάζουν εντονότερα προβλήματα διαβίωσης, διοργάνωσε χθες εορταστική εκδήλωση για τους παλιννοστούντες ομογενείς στη Στέγη Αγάπης Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση γλυπτών από ξύλο και πηλό, που φιλοτέχνησαν διαμένοντες στη Στέγη Αγάπης παλιννοστούντες, ενώ έλαβε χώρα και γιορτή με προσφορά δώρων.

«Ως εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, η οποία θέλει και προσπαθεί αδιαλείπτως να συμπαρίσταται σε κοινωνικές ομάδες, οι οποίες κατά τεκμήριο παρουσιάζουν εντονότερα προβλήματα στην ποιότητα της διαβίωσής τους, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λίγη χαρά τις άγιες αυτές μέρες στους ανθρώπους αυτούς, αλλά και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η πολιτεία με τις προσπάθειές της είναι συνεχώς δίπλα τους, στοχεύοντας πάντοτε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά, να τους διαβεβαιώσουμε ότι στη Στέγη Αγάπης, αυτή που φτιάχτηκε με συνεργασία και της εκκλησίας με την ΜΚΟ της «Αλληλεγγύης», στην οποία και η Περιφέρεια προσέφερε τα μέγιστα, έχουν δημιουργήσει ένα χώρο θαλπωρής, αγάπης και θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους. Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφέρειας ΑΜ- Θ, κ. Τάσος Παράσχου.

Με τη σειρά της η κοινωνική λειτουργός στη διεύθυνση αλλοδαπών κ. Μαρία Κασσέρη εξήγησε ότι η συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνεται στα πλαίσια της κοινωνικής ενσωμάτωσης των παλιννοστούντων ομογενών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.«Θέλουμε να δείξουμε ότι η πολιτεία είναι δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους και ενόψει των εορτών ακόμη περισσότερο».

Όπως είπε η ίδια η Στέγη Αγάπης είναι ένας πολυχώρος, στον οποίο γίνονται μαθήματα εκμάθησης ελληνικών, μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης. «Επίσης σ’ αυτόν το χώρο υπάρχει και ένας γιατρός, ο οποίος τους εξετάζει κάθε Παρασκευή και μπορεί να τους γράφει κάποιες συνταγές, ώστε να μην συνωστίζονται στο νοσοκομείο».

Σ.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.