Χριστουγεννιατικη εκδηλωση απο το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης

Τραγούδια από όλο τον κόσμο και κάλαντα της Ελλάδας περιελάμβανε η εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Κατάμεστο από γονείς, συγγενείς και φίλους το αμφιθέατρο του Σχολείου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, με την παρουσία του νομάρχη Ροδόπης κ. Άρη Γιαννακίδη, του δημάρχου Κομοτηνής κ. Δημήτρη Κοτσάκη, του εκπροσώπου του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργου Πεταλωτή, κ. Χάρη Κυριάκου και της υπεύθυνης Φυσικής Αγωγής στη Νομαρχία Ροδόπης κ. Νατάσσας Λιβεριάδου.

Τον κόσμο καλωσόρισε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Παπαδημητρίου που τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και μετέφερε τις ευχές των παρεβρισκόμενων φορέων. Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδιά για την συμμετοχή τους στη γιορτή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Βυζαντινή Χορωδία και με το «Καλήν Εσπέραν Άρχοντες…» η οποία απέδωσε θρησκευτικούς χριστουγεννιάτικους ύμνους όπως το «Η Γέννησίς Σου Χριστέ…», «Ευφραίνεστε δίκαιοι ουρανοί αγαλλιάσθε», «Χριστός γεννάται δοξάσατε…..». Στη συνέχεια παίχτηκαν κομμάτια μόνο σε πιάνο ενώ ακολούθησαν κομμάτια σε πιάνο σε συνδυασμό με φλάουτο και σαξόφωνο. Τον λόγο πήρε σύνολο κιθάρας και αμέσως μετά σύνολο κλασικής μουσικής, σύνολο ευρωπαϊκής χορωδίας, η ορχήστρα τζαζ και η γιορτή έκλεισε με την παραδοσιακή ορχήστρα – χορωδία που απέδωσε κάλαντα Θράκης από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ικαρίας, της Κρήτης και έκλεισε με κάλαντα Θράκης.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.