Χριστουγεννιατικες γευσεις και χρωμα απο το ΔΙΕΚ Κομοτηνης

Αψήφησαν την βροχή και έδωσαν γιορτινό χρώμα στην πλατεία

Δεν πτόησε η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου τους καταρτιζόμενους των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» και «Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων», που έστησαν τη δική τους γιορτή στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
 
Οι Αρχιμάγειρες έστησαν κάτω από το τουριστικό περίπτερο της πλατείας τις δημιουργίες τους, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους γλυκίσματα, ενώ οι υπόλοιπες ειδικότητες, στο παρακείμενο σπιτάκι, διακοσμούσαν τα παιδικά προσωπάκια με χριστουγεννιάτικες πινελιές και συνέβαλλαν στη δημιουργία χαρμόσυνου χριστουγεννιάτικου κλίματος.
 

Όπως σημείωσε η διευθύντρια του ΔΙΕΚ κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη, συμμετέχουν και αυτή τη φορά, όπως κάνουν εδώ και χρόνια, στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής, και παρόλο που τους δυσκόλεψε λίγο η βροχή, δεν το έβαλαν κάτω.
 
Τα γλυκά ετοίμασαν περίπου 70 μαθητές των τριών τμημάτων αρχιμαγείρων που λειτουργούν στο ΔΙΕΚ, σημείωσε ο σεφ κ. Άκης Πάρτσιας, που τόνισε πως εκδηλώσεις σαν και αυτή του Σαββάτου ενδιαφέρουν το ΔΙΕΚ, μιας και οι μαθητευόμενοι έχουν την ευκαιρία να αναδεικνύουν τι έχουν μάθει αλλά να κάνουν και κάτι όλοι μαζί.
 
Έτσι ετοίμασαν μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τρουφάκια, ζελέ πορτοκαλιού, μια σειρά από χαλβάδες και άλλα πολλά είδη, με τον κ. Πάρτσια να ευχαριστεί το Δήμο που τους στήριξε για να ετοιμάσουν όλα αυτά τα είδη.
 

Από την πλευρά της η σεφ κ. Αγγελική Σταυρίδου σημείωσε πως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη χαρά στην χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην οποία τους βοήθησε πολύ ο Δήμος με τα υλικά, και ντυμένα με τα σκουφάκια τους σέρβιραν με πολύ αγάπη.
 
Τέλος η σεφ κ. Παρασκευή Γιαννακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που είχαν από την πλευρά των καταρτιζόμενων, ευχόμενη να έχουν και άλλες τέτοιες δράσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.