Χριστουγεννιατικες επισκεψεις δημαρχου Κομοτηνης

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Δημήτρης Κοτσάκης με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.Ελπινίκη-Δήμητρα Μουστάκα χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 10.00 π.μ. επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής και στις 11.00 π.μ. σπίτια των επωφελούμενων από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Κοτσάκης ανέφερε ότι ο δήμος βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, και όχι μόνο μια φορά το χρόνο, με την διάθεση αυτοκινήτου, συνοδού των παιδιών, οδηγού. «Θεωρώ ότι η δουλειά που γίνεται εδώ και από τα μέλη του συλλόγου, αλλά και από τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό είναι πολύ σπουδαία και εύχομαι πάντα να έχουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζουν αυτό το πολύ σπουδαίο έργο τους, όπως επίσης ελπίζω το όραμα της δημιουργίας του μεγάλου campus που είχε ξεκινήσει στο Κόσμιο, για το οποίο ο δήμος Κομοτηνής διέθεσε ογδόντα στρέμματα να συνεχισθεί. Αυτή τη διαβεβαίωση την έχουμε. Θεωρώ ότι είναι ένα έργο που υπερβαίνει τα υπόλοιπα και πρέπει να μπει σε προτεραιότητα, εφόσον αναφέρεται σε ειδική ομάδα παιδιών αλλά και στους γονείς που όταν φύγουν από τη ζωή δεν ξέρουν που θα μείνουν τα παιδιά τους. Είναι πολύ σπουδαίο να γίνει και νομίζω ότι με τη βοήθεια όλων και με την ιδιαίτερη υποστήριξη που πρέπει και πιστεύω ότι θα υπάρξει από την πολιτεία θα μπορέσει να προχωρήσει».

Όσον αφορά στο μούδιασμα που υπάρχει για το campus ο κ. Κοτσάκης υποστήριξε ότι είναι λογικό με δεδομένη την οικονομική κρίση. «Ο δήμος ήδη έχει μειωμένα έσοδα από την κεντρική κυβέρνηση κατά 20% και αυτό σημαίνει ότι κάπου πρέπει να κόψουμε. Ειδικά όμως για αυτό το θέμα δεν πρέπει να κοπεί η χρηματοδότηση. Η πολιτεία πρέπει να σκύψει πολύ σοβαρά και να το κάνει. Θα είναι το πρώτο σχολείο σε όλη την Ελλάδα θα είναι πιλοτικό, μια κοινωνία ανθρώπων εκεί πρέπει να στοχεύει. Καλοί οι δρόμοι, τα δίκτυα, τα μεγάλα έργα αλλά αν ο συνάνθρωπος δίπλα που έχει πρόβλημα δεν βρίσκει αγάπη και αγκαλιά τα υπόλοιπα περιττεύουν».

Όσον αφορά στη συντήρηση του ήδη υπάρχοντος ειδικού σχολείου, ο κ. Κοτσάκης ανέφερε ότι «ο δήμος συντηρεί σαράντα επτά σχολεία με πιστώσεις πραγματικά μηδέν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κόβουμε από την πίτα των εσόδων του δήμου και να τα δίνουμε στα σχολεία. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να τα βάφουμε κάθε χρόνο και να τα συντηρούμε συνεχώς. Τα συντηρούμε αλλά δεν μπορούμε να τα βάφουμε κάθε χρόνο και αυτό γίνεται αντιληπτό από τους διευθυντές με τους οποίους είμαστε συνεχώς σε επαφή. Φέτος το τεχνικό μας πρόγραμμα το οποίο είναι εντελώς ισοσκελισμένο, δηλαδή επιλογή μου ήταν όσα λεφτά παίρνουμε από το κράτος τόσα να βγάλουμε στην αγορά μέσω έργων, γιατί έτσι πρέπει να λειτουργεί ένας δήμος. Από αυτή τη μικρή πίτα έχουμε κόψει 400.000 ευρώ για την πρωτοβάθμια και άλλα τόσα για τη δευτεροβάθμια για συντηρήσεις κτιρίων. Οι δημότες πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε συγκεκριμένες πιστώσεις και τα προβλήματα τα γνωρίζουμε και τα ζούμε καθημερινά. Πρέπει να κάνουμε αξιολόγηση και αυτό θα το κάνει ο δήμαρχος».

Νεζιχά Κιοσέ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.