Χριστουγεννιατικες εκδηλωσεις με τον «Καρυοθραυστη» τον Λεωνιδα Καβακο και τη Σονια Θεοδωριδου στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Ένα εντυπωσιακό εορταστικό πρόγραμμα ετοίμασε η Επιτροπή Διαχείρισης

Ζωή Κοσμίδου
«Ελπίζουμε να τις χαρούμε όλοι, να ακούσουμε άλλους ήχους και να ζήσουμε σε άλλους ρυθμούς»

  
Με μια σειρά δράσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα υποδεχτεί τις φετινές εορτές το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, φέρνοντας χαρά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στους κατοίκους της περιοχής μας και όχι μόνο.
 
Όπως σημείωσε η Εκτελεστική Γραμματέας και υπεύθυνη λειτουργίας του Μεγάρου, κ. Ζωή Κοσμίδου οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μια προσφορά της Περιφέρειας στους πολίτες της περιοχής μας.«Ελπίζουμε να τις χαρούμε όλοι, να ακούσουμε άλλους ήχους και να ζήσουμε σε άλλους ρυθμούς και το πνεύμα των Χριστουγέννων να φτάσει καιστην περιοχή μας» ανέφερε η κ. Κοσμίδου.
 
Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν, πέρα από την εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών το Σάββατο, την μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Μέριμνας Αγίων Θεοδώρων στις 7 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι μοναδική.
 

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κορυφαία εκδήλωση με τη συμμετοχή της 70μελούς ορχήστρας Αθηνών και τον παγκοσμίου φήμης μουσικό Λεωνίδα Καβάκο, η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο με δυνατότητα συμβολικής προσφοράς ποσού για μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο κ. Καβάκος.
 
Επίσης το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα φιλοξενήσουν την διεθνούς φήμης Σοπράνο κ. Σόνια Θεοδωρίδου, στην εκδήλωση «Φωνές Χριστουγέννων» στην οποία θα συμπράξουν και ορχήστρες της περιοχής, με μαέστρο τον κ. Γιώργο Ορφανίδη.
 
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα του Μεγάρου θα κινηθεί επίσης σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, με τον Δήμο Κομοτηνής και τη Συμφωνική Ορχήστρα Θράκης, ενώ ο μήνας θα κλείσει με μια μοναδική παράσταση του «Καρυοθραύστη» από το μπαλέτο του Θεάτρου Μόσχας την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου.
 

Σημαντική η προσπάθεια από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας

 
Όπως εξήγησε η κ. Κοσμίδου, όλη αυτή η προσπάθεια έγινε με την ενεργό εμπλοκή μιας σειράς από υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως το γραφείο της ίδιας, τις διευθύνσεις Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώςκαι τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας,οι οποίες εξασφάλισαντην διαμόρφωση ενός ωραίου προγράμματος.
 
Έτσι παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει πραγματικότητα η δημιουργία Οργανισμού, αξιοποιούν κάθε δυνατότητα ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες αυτό που τους αξίζει.
 

Με τις συνεργασίες αυτές άλλωστε, το Μέγαρο Κομοτηνής γίνεται και ευρύτερα γνωστό, με προοπτική να γίνουν ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις στο μέλλον.
 
Άλλωστε για το 2020 ετοιμάζουν πολλές δράσεις, και λόγω των 100 χρόνων της ενσωμάτωσης της Κομοτηνής, με δράσεις υψηλού επιπέδου και φορείς εγνωσμένου κύρους.«Προς στιγμήν έχει βρεθεί ένας τρόπος να λειτουργήσει το Μέγαρο, και θα ωφεληθούν οι πολίτες από αυτή την ευκαιρία» διαβεβαίωσε η κ. Κοσμίδου κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.