Χριστουγεννιατικα καλαντα στο Γηροκομειο Κομοτηνης

Από τη χορωδία του Συλλόγου «Φιλοτέχνες» και από μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου

Διαδοχικές ευχάριστες εκπλήξεις περίμεναν χθες τους τροφίμους του Γηροκομείου Κομοτηνής. Ο Σύλλογος «Φιλοτέχνες» με το τμήμα της χορωδίας του, αλλά και μαθητές με τις δασκάλες τους από την έκτη τάξη του 4ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, θέλησαν να μοιραστούν με τους ηλικιωμένους, που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, το γιορτινό κλίμα των ημερών και το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού.

Για τους «Φιλοτέχνες» το Γηροκομείο αποτέλεσε έναν από τους πολλούς σταθμούς τους σε όλη την πόλη, αφού τα μέλη της χορωδίας του ξεκίνησαν ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό, για να ψάλλουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης σε κάθε γωνιά της Κομοτηνής. 

Ιωάννα Αλμπανίδου «Η γοητεία των ημερών είναι ότι το μήνυμα της γέννησης του Χριστού δημιουργεί έντονα συναισθήματα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και αλληλοστήριξης»


Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού «δε φέρνει μόνο την προσωπική ψυχική μας ηρεμία και γαλήνη», σημείωσε η πρόεδρος των Φιλοτεχνών, κ. Ιωάννα Αλμπανίδου, «αλλά η γοητεία των ημερών είναι ότι δημιουργεί έντονα συναισθήματα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και αλληλοστήριξης». «Η σκέψη μας αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους», συνέχισε, «και η δράση μας ξεκινάει εδώ τοπικά από τους κοντινούς μας συνανθρώπους. Βρισκόμαστε στο γηροκομείο της Κομοτηνής, κοντά στην τρίτη ηλικία, στους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, τους γονείς μας, τους συγγενείς μας, σε ανθρώπους που πάνω από όλα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για εμάς. Βλέπουμε ζεστά χαμόγελα σήμερα εδώ, ζεστές καρδιές, καθαρά μάτια, ταπεινότητα, αυθεντικότητα. Στις δύσκολες μέρες που ζούμε πραγματικά είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο και κάτι πολύ ενθαρρυντικό, ώστε να συνεχίσουμε δυναμικά ως νεότερη γενιά. Εύχομαι ειρήνη και υγεία σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις οικογένειες και ζεστασιά σε όλες τις καρδιές των ανθρώπων». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.