Χριστουγεννιατικα γλυκισματα… και οχι μονο απο το ΔΙΕΚ Κομοτηνης

Γλυκά Χριστούγεννα ευχήθηκαν στους Κομοτηναίους οι μαθητευόμενοι μάγειρες - Διακόσμησαν τα πρόσωπα των παιδιών οι φοιτητές της αισθητικής και μακιγιάζ

Γιορτινά γλυκίσματα προσέφεραν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» σε μικρούς και μεγάλους στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των ΔΙΕΚ Κομοτηνής. 

Έτσι οι μαθητευόμενοι σεφ, αφού τις προηγούμενες μέρες ετοίμασαν τις εορταστικές λιχουδιές, τις σέρβιραν στους περαστικούς που απολάμβαναν τις δημιουργίες τους.
 
Παράλληλα οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» διακόσμησαν τα προσωπάκια των παιδιών που βρέθηκαν στην πλατεία με χριστουγεννιάτικες πινελιές, συμβάλλοντας και αυτοί στη δημιουργία χαρμόσυνου χριστουγεννιάτικου κλίματος. 

15 διαφορετικά είδη γλυκών 

Το πρόγραμμα της ειδικότητας μαγειρικής έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον, με τα δύο της τμήματα, και τους τέσσερις δασκάλους να έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας αυτή την προσπάθεια.
 
Ο σεφ Άκης Πάρτσιας σημείωσε πως για την εκδήλωση τα παιδιά έφτιαξαν 15 διαφορετικά είδη γλυκών, τόσο παραδοσιακά όσο και πιο σύγχρονα, για να κεράσουν τον κόσμο της Κομοτηνής.
 
Τα 15 αυτά είδη περιλάμβαναν μελομακάρονα, κουραμπιέδες, διάφορα τρουφάκια αλλά και τσιζκέικ, σημείωσε ο σεφ Αναστάσιος Αρουσίδης, δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στη διεύθυνση του ΔΙΕΚ που αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία και στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθειά τους.
 

Συνολικά στα τμήματα μαγείρων φοιτούν περίπου 50 μαθητές και οι επιδόσεις τους είναι πολύ υψηλές, σημείωσε η σεφ Έφη Δούπα, που ευχήθηκε στους δημότες της Κομοτηνής καλές γιορτές, υπενθυμίζοντας πως η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη, που σαν πράξη μετουσιώθηκε από τους μαθητές, πρέπει να είναι σύμβολο σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι και όχι μόνο στις γιορτές.
 

Τέλος ο μάγειρας Δημήτριος Τσιμουρτακίδης, σημείωσε πως τα γλυκά έγιναν μέσα από συνταγές που έφεραν τα παιδιά, και ετοίμασαν τις δύο μέρες πριν την εκδήλωση, κάτι που έκαναν με μεγάλη προθυμία και χαρά. 

Ζωντανό κύτταρο της πόλης το ΔΙΕΚ 

Το ΔΙΕΚ αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας της Κομοτηνής, για αυτό και όπως κάνει κάθε χρόνο συμμετείχε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής, σημείωσε η διευθύντριά του κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη.
 

Έτσι φέτος έδωσαν το παρών με την προσφορά γλυκισμάτων από τα τμήματα μαγειρικής και το ζωγράφισμα των προσώπων των παιδιών από το τμήμα Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, για να ευχηθούν με το δικό τους τρόπο χαρά και ευτυχία σε όλους τους κατοίκους της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.