Χριστουγεννα στο Μουσειο με θεατρικο δρωμενο, παιχνιδι και μαθηση

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής άνοιξε σήμερα τις πόρτες του, για να φιλοξενήσει μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που περιλάμβανε πολύ παιχνίδι, ζωγραφιές με φόντο το χριστουγεννιάτικο σκηνικό, αλλά και ένα συναρπαστικό θεατρικό δρώμενο, αφιερωμένo στη φιλία. Τους νεαρούς επισκέπτες υποδέχτηκαν η κ. Νάγια Δαλακούρα, αρχαιολόγος-μουσειολόγος και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, και η κ. Ελένη Τζιγερτζή, προπτυχιακή φοιτήτρια θεατρολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ιδέα, που είχε η νεαρή φοιτήτρια για τη διοργάνωση μίας βιωματικής και διαδραστικής δράσης στον χώρο του Μουσείου, αγκαλιάστηκε δίχως δεύτερη σκέψη από την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που τελικώς δικαιώθηκε για την επιλογή αν κρίνει κανείς από την ανταπόκριση των παιδιών, τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό στα μάτια τους.

Νάγια Δαλακούρα
 
«Το Μουσείο είναι ένα εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης, όπου περνάνε τα μηνύματα της φιλίας, της συλλογικότητας και της κοινωνικοποίησης των παιδιών»

«Είναι μία ακόμα εκδήλωση που έχει στόχο να νοιώσουν οι μικροί επισκέπτες μας οικεία στον μουσειακό χώρο, να τον συνδέσουν με ψυχαγωγία και γιορτινή ατμόσφαιρα», σημείωσε αναφερόμενη στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση η κ. Δαλακούρα. «Επιπλέον το Μουσείο είναι ένα εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης», προσέθεσε, «όπου περνάνε τα μηνύματα της φιλίας, της συλλογικότητας και της κοινωνικοποίησης των παιδιών».
 
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά. Όπως επισήμανε όμως η κ. Δαλακούρα, οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν έγκαιρα τη συμμετοχή, αφού το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο και πολλές φορές δεν μπορούν να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά. Με την ευκαιρία η κ. Δαλακούρα εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν τύχει αθρόας ανταπόκρισης. «Τα παιδιά έρχονται με χαρά, μεγαλώνουν μέσα στο Μουσείο και το αγαπάνε», παρατήρησε.


 
Υπενθυμίζεται ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του, για να υποδεχτεί τους μικρούς επισκέπτες, στα μέσα του μήνα Ιανουαρίου, με μία εκδήλωση αφιερωμένη στους μύθους της Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.