Χρηστος Μετιος και Δεσποινα Μουζακη στον υπ. Πολιτισμο Αρ. Μπαλτα

Για ενημέρωση στα προβλήματα και τις προοπτικές του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής που έχει πλέον και άδεια λειτουργίας - Θετικά διακείμενος ο Υπουργός και με διάθεση συνδρομής

Τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά επισκέφτηκαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Χρήστος Μέτιος και η σε θέση καλλιτεχνικής διευθύντριας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής κ.Δέσποινα Μουζάκη, με αντικείμενο, όπως είναι ευνόητο την περαιτέρω πορεία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, που ευχή όλων είναι πλέον με σταθερότητα, διαφάνεια και δικό του οργανισμό λειτουργίας να επαναλειτουργήσει επί νέων υγιών βάσεων.
 
Θυμίζουμε ότι για τη διαχείριση του Μεγάρου έχει συσταθεί ευρεία επιτροπή συμπολιτών και ότι μέχρι τώρα για τα καθήκοντα και τις ευθύνες του καλλιτεχνικού διευθυντή έχει προταθεί και έχει γίνει αποδεκτή η πρ. διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κινηματογραφική παραγωγός κ.Δέσποινα Μουζάκη.

Εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας 

Γνωρίζουμε επίσης ότι για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής δεν είχε εκδοθεί μέχρι τώρα άδεια λειτουργίας, θέμα που μετά τη συναινετική προσέγγιση επί του θέματος δήμου Κομοτηνής και αντιπεριφέρειας, αυτή πλέον ως εκκρεμότητα έχει λήξει. 

Σχεδιασμός για λειτουργία του Μεγάρου την επικείμενη καλλιτεχνική σεζόν 

Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς πληροφορηθήκαμε ότι αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα των δυο συνομιλητών εκ Θράκης για τις τύχες του Μεγάρου, για το οποίο γνωρίζουμε ότι με την έναρξη της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου θα λειτουργήσει κανονικά, φιλοξενώντας παραστάσεις και συναυλίες, ενώ θα υπογραφεί και η από καιρό εκκρεμούσα σύμβαση, για τη συνεργασία του Μεγάρου Κομοτηνής που εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Ροδόπης, με την σε ρόλο καλλιτεχνικής διευθύντριας επιλεγείσα κ.Δέσποινα Μουζάκη.
 
Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι και η τελευταία καθυστέρηση για την επαναλειτουργία του χώρου του Μεγάρου.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.