Χριστινα Αμοιριδου: «Η τεχνολογια και τα μεσα που μας προσφερει αποτελεσε για εμας μια καποια ανακουφιση απο την στιγμη που δεν μπορουμε να αγκαλιασουμε τους δικους ανθρωπους κανονικα»

Εορταστικά… «Από την Κομοτηνή στον κόσμο όλο…»

Η Χριστίνα Αμοιρίδου, ζει από το 2015 στην Κολωνία της Γερμανίας όπου και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

ΠτΘ: Πώς ήταν το 2020 για εσάς και τι σας άφησε ως «επιστέγασμα»;
Χ.Α.:
Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον «Παρατηρητή της Θράκης» που πέραν του ότι συνεχίζει τόσα χρόνια να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δίνει το βήμα και σε εμάς,– σε μια ολόκληρη γενιά – που η κρίση οδήγησε στη μετανάστευση να μοιραστούμε τις σκέψεις μας και να έρθουμε «κοντά» με τους δικούς μας ανθρώπους. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό του 2020, με τη δική μου ματιά, οφείλω να πω πως ήταν ένας χρόνος αρκετά δύσκολος, τόσο σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό όσο και ως προς τη διαχείριση των συναισθημάτων που αυτός μας δημιούργησε. Αναφέρομαι στην αγωνία μας για την οικογένειά μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τους φίλους και τους συνανθρώπους μας. Γενικό lockdown, περιορισμοί στις μετακινήσεις, μάσκες παντού και όλα τα υπόλοιπα που έκαναν τα μέχρι τώρα «εύκολα» της καθημερινότητάς μας δύσκολα. Προσωπικά εργάζομαι ως πωλήτρια, σε μία μεγάλη αλυσίδα ρούχων και θέλω να τονίσω τη μεγάλη δυσκολία και την ευθύνη που είχαμε, για την προστασία των πελατών μας και την τήρηση των μέτρων. Το δυσκολότερο για μένα ήταν η απαγόρευση μετακίνησης στην χώρα μας, στους δικούς μας ανθρώπους, την οικογένειά μας που ήδη στερούμαστε λόγω της απόστασης. Η τεχνολογία και τα μέσα που μας προσφέρει αποτέλεσε για εμάς μία κάποια ανακούφιση από την στιγμή που δεν μπορούμε να τους αγκαλιάσουμε κανονικά. Η καθημερινή ενημέρωση τόσο για την κατάστασή τους όσο και γενικότερα για την κατάσταση στη χώρα μας ήταν μεγάλη χαρά, την ώρα που οι συνθήκες δεν μας επέτρεπαν να είμαστε κοντά τους.

Να πω όμως πως από τα καλά που μου άφησε το 2020 και όλη η εμπειρία μου ως τώρα στο εξωτερικό, είναι ότι με τη σωστή ενημέρωση και θέληση μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου καλύτερη και να χτίσεις ένα πιο όμορφο μέλλον και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο για σένα.

ΠτΘ: Τι αναμένετε – επιθυμείτε από το 2021;
Χ.Α.:
Για το 2021 δεν θα ήθελα να ευχηθώ πολλά, πέραν του να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση νικητές, με υγεία και ελευθερία. Να μπορέσουμε ξανά σύντομα να ταξιδέψουμε στην αγκαλιά της οικογένειάς μας. Εύχομαι σε όλους ένα ευτυχισμένο νέο έτος με υγεία, αγάπη, ευτυχία και πίστη, με χαμόγελα και θετική σκέψη για ένα καλύτερο αύριο.

ΠτΘ: Δεδομένης και της πανδημίας του κορωνοϊού που κατέστησε αδύνατη την επιστροφή σας στα πάτρια εδάφη, πώς ήταν οι φετινές γιορτές μακριά από τον τόπο και την οικογένειά σας;
Χ.Α.:
Θέλω πρωτίστως να ευχηθώ στην οικογένειά μου Χρόνια Πολλά και να τους πω ότι η σκέψη μου είναι καθημερινά κοντά τους, με την ευχή του χρόνου να μπορέσουμε να καθίσουμε και πάλι όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι. Οι γιορτές φέτος θα είναι αρκετά διαφορετικές, και οι περιορισμοί που υφίστανται ακόμα και στον αριθμό των ατόμων που μπορούμε να συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο, θα μας αφήσει στα «χέρια» της τεχνολογίας για τα Χρόνια Πολλά. Η δική μου «ανακούφιση» είναι πως εδώ έχω την οικογένειά μου από την πλευρά της μητέρας μου και σαφώς τον πατέρα μου. Αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη και εύχομαι σε όλον τον κόσμο να μπορέσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να το κάνει, γιατί δεν είναι λίγοι οι «εκπρόσωποι» της γενιάς μας που ζουν στο εξωτερικό μακριά από τους δικούς τους.

Εύχομαι σε όλον τον κόσμο Χρόνια Πολλά!

Περισσότερες συνεντεύξεις ΕΔΩ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.