Χρηματοδοτηση στο Κεντρο Προληψης Ορφεας απο την Περιφερεια ΑΜΘ

Στο πλαίσιο της ετήσιας εισφοράς στα Κέντρα όλης της ΑΜΘ

Την έγκριση της καταβολής της ετήσιας εισφοράς της Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας που έχουν έδρα στην περιφέρεια έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 27 Ιουνίου.
 
Η ετήσια εισφορά στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας για το έτος 2019 ανέρχεται σε 5 χιλιάδες ευρώ για το καθένα.
 
Να υπενθυμίσουμε πως τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εφαρμόζουν προγράμματα πρόληψης, βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας.
 
Να υπενθυμίσουμε πως στη Ροδόπη δραστηριοποιείται το Κέντρο Ορφέας εδώ και χρόνια, απευθυνόμενο σε γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, σε εκπαιδευτικούς, σε εφήβους και νέους αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.
 
Το Κέντρο σχεδιάζει και προγραμματίζει ομάδες γονέων, ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, σεμινάρια, ανοιχτές συναντήσεις, ημερίδες ευαισθητοποίησης αλλά και εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού στην πρωτογενή πρόληψη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.