«Χρειαζονται εργα αποχετευσης, υδρευσης, ασφαλτοστρωσεις»

Μέσα από το πρόγραμμα «Θησέας» επιχειρεί να περάσει τις προτάσεις του για τη δημιουργία έργων υποδομής στο δήμο Αρριανών ο δήμαρχος Χαλήτ Μεμέτ.

Τα έργα που προτείνονται είναι ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και αφορούν: «Χρειάζονται έργα αποχέτευσης, ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεις, αθλητικές υποδομές. Έχουμε υποβάλλει μελέτη για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο Μικρό Πιστό και το έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση, όπως και το έργο κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και η ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου».


Μελέτη απαιτείται για τα εξής έργα: εκπόνηση Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Ανάπτυξης Ανοιχτών Πόλεων, συντήρηση και ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών, κατασκευή έργων ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων, αισθητική παρέμβαση σε οικισμούς του δήμου, κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ομβρίων, κέντρο εκπαίδευσης – κατάρτισης, μηχανοργάνωση υπηρεσιών δήμου Αρριανών και εγγειοβελτιωτικά – αντιπλημμυρικά έργα.

Στη φάση της εκπόνησης βρίσκονται μελέτες για την ανέγερση αποδυτηρίων στο γήπεδο του Μικρού Πιστού, για την κατασκευή γηπέδων καλαθοσφαίρισης στους οικισμούς του δήμου και για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο δήμαρχος Αρριανών αναμένει την πρόσκληση που είχε υποσχεθεί στους δημάρχους ο γ.γ. της περιφέρειας, Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να ενημερωθούν για τις αλλαγές που θα γίνουν στη σύνταξη των μελετών. «Στην πίτα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ο υφυπουργός μίλησε για έργα στη Μαρώνεια, στον Κέχρο και στο δήμο Κομοτηνής, αλλά από εκεί και πέρα τίποτε. Κανένα μεγάλο έργο δε μάς έχουν υποσχεθεί» μεταφέρει με παράπονο ο Χαλήτ Μεμέτ. «Δημιουργήσαμε ένα τουριστικό περίπτερο και ζητήσαμε την ανάπλασή του, αλλά δεν έγινε τίποτε. Ζητήσαμε ένα πολιτιστικό κέντρο για το δήμο Αρριανών επανειλημμένα και μάλιστα έχουμε έτοιμη και τη μελέτη, αλλά ακόμη περιμένουμε».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.