«Χορος» μεταλλιων για τη σχολη χορου “Let’s Dance”

Στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Αθλητικού Χορού “Greek Open” και “Salonika Open”

Εννέα πρώτες, έξι δεύτερες και τέσσερις τρίτες θέσεις κατέκτησε και πάλι η ομάδα της Σχολής Χορού “Let’s Dance”, στον Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού “Greek Open” που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 6 και 7 Μαΐου, με τη συμμετοχή 2.000 χορευτών από όλη την Ελλάδα και πάνω από 25 χώρες της Ευρώπης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Let’s Dance, καθώς και της Σχολής Χορού Step Up της Ξάνθης, που συμμετείχαν υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Βενετίας Λασκαρίδη, πολλαπλασίασαν τις φετινές τους διακρίσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από το φετινό Thessaloniki Dance Festival, από το οποίο επέστρεψαν με 14 μετάλλια στις αποσκευές τους και συνεχίστηκαν το διήμερο 29 και 30 Απριλίου επίσης στη Θεσσαλονίκη και στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού “Salonika Open” όπου και κατέκτησαν πέντε πρώτες, τρεις δεύτερες και τρεις τρίτες θέσεις, σε ομαδικές και ατομικές χορογραφίες καθώς και ντουέτα.

Η συνεχής διαγωνιστική διαδικασία όχι απλά δεν κούρασε αλλά ωφέλησε τις χορεύτριες και τους χορευτές της Σχολής, καθώς είχαν την ευκαιρία της καλύτερης προετοιμασίας και της διόρθωσης τυχών λαθών ή αδυναμιών που εντόπισαν στον πρώτο διαγωνισμό και στα οποία εστίασαν στους δύο επόμενους, με το αποτέλεσμα, αν κρίνει κανείς και από τον «χορό» μεταλλίων, να είναι επιτυχές. 

Άλλωστε όπως τόνισε η κ. Λασκαρίδη, βασική αρχή την οποία ακολουθούν οι μαθητές της είναι ότι «καλύτερα να ξέρεις γιατί είσαι τελευταίος παρά γιατί είσαι πρώτος». «Θεωρώ πως ως προπονήτρια έχω καταφέρει να έχω μαθητές που κρατούν χαμηλό προφίλ και αντιμετωπίζουν τη νίκη τόσο ώριμα όσο και την ήττα» υπογράμμισε η ίδια ερωτηθείσα σχετικά, επισημαίνοντας επίσης πως « χαίρομαι πολύ όταν τους βλέπω στο υψηλότερο βάθρο αλλά χαίρομαι επίσης όταν πολλές φορές χειροκροτούν στο βάθρο ομάδες που αξίζουν και λαμβάνουν μία καλύτερη θέση από εμάς, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν και άλλες, εξίσου δυνατές ομάδες στον χώρο». 

Η κ.Λασκαρίδη έκρινε ως σημαντικότερο στοιχείο το γεγονός ότι και στις τρεις διοργανώσεις οι χορευτές και οι χορεύτριες κρίθηκαν κάθε φορά από διαφορετικούς καταξιωμένους κριτές του χώρου, ενώ επισήμανε πως στο σύνολό τους τα σχόλια που έλαβαν από κριτές και θεατές ήταν θετικά.

Μάλιστα η ίδια έκανε λόγο για την «πιο επιτυχημένη διαγωνιστική χρόνια της σχολής» η οποία πλέον προετοιμάζεται για την κεντρική της ετήσια παράσταση, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου με τίτλο «Η ζωή μου ανάποδα». Ταυτόχρονα η Let’s Dance αναμένεται να δώσει το «παρών» σε ένα μεγάλο camp χορού στη γειτονική Βουλγαρία, ενώ το διαγωνιστικό κομμάτι θα κλείσει με τον διαγωνισμό Kavala Open που θα διεξαχθεί τον ίδιο μήνα. Η χρονιά ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθεί στη μαγευτική Θάσο, όπου καθηγητές και μαθητές θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, συνδυάζοντας χορό και διακοπές.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.