Χωρις συνεδριαση των οργανων η ανακοινωση της ΟΙΥΕ εναντιον του ΕΚ Κομοτηνης

Απάντηση με στοιχεία από την ΕΝ. ΕΡΓΑ

Για παράτυπη ανακοίνωση η οποία δημοσιοποιήθηκε χωρίς να έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως η προηγούμενη συνεδρίαση των οργάνων της ΟΙΥΕ κάνει λόγο η παράταξη ΕΝ. ΕΡΓΑ, μέλος της ίδιας ομοσπονδίας σχετικά τις καταγγελίες που στρέφονται κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
 
Μάλιστα η ΕΝ.ΕΡΓΑ στη δική της ανακοίνωση, προχωρά στην ουσία των καταγγελιών, διαψεύδοντας την αλήθεια τους. «Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια υπόθεση που όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν η παράταξη της ΕΑΚ-ΟΙΥΕ, επιχειρεί εδώ και χρόνια – ανεπιτυχώς – να κατασκευάσει «γεγονότα», με σκοπό να συκοφαντήσει και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη μελών της Διοίκησης ενός Εργατικού Κέντρου» επισημαίνει η συνδικαλιστική παράταξη χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «είναι διαφορετικό κάποιοι να καταφεύγουν σε συκοφαντίες και κατασκευασμένα γεγονότα σε βάρος συνδικαλιστικών τους αντιπάλων, αποκρύπτοντας ή αναφέροντας τη μισή αλήθεια στις υπόλοιπες παρατάξεις». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝ. ΕΡΓΑ: 

Με έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε στο διαδίκτυο κείμενο ανακοίνωσης της ΟΙΥΕ, σύμφωνα με το οποίο καταγγέλλεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για την υποτιθέμενη απόλυση εργαζόμενης – συνδικαλίστριας της οργάνωσης, η οποία  είναι ταυτόχρονα μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου.
 

Ενημερώνουμε ότι για τη συγκεκριμένη σοβαρότατη καταγγελία της ΟΙΥΕ η οποία μάλιστα απέχει από την πραγματικότητα, εναντίον μιας άλλης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης – μέλους της ΓΣΕΕ και προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, δεν συνεδρίασαν τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας, ενώ η όποια ενημέρωση έχουν οι υπόλοιπες παρατάξεις είναι μονομερώς από την παράταξη ΕΑΚ – OIYE (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), δηλαδή την παράταξη που ανήκει και η ως άνω εργαζόμενη – συνδικαλίστρια. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη της ΕΑΚ, κάνει (κατά)χρηση του λογοτύπου και της σφραγίδας της ΟΙΥΕ, για να «νομιμοποίησει» παραταξιακές της επιθέσεις εναντίον άλλων παρατάξεων και συνδικαλιστικών της αντιπάλων, γεγονός το οποίο έχει καταγγελθεί πολλάκις από την παράταξή μας και από τον Πρόεδρο της ΟΙΥΕ.
 
Επί της υποθέσεως λοιπόν, αν και τόσο καιρό αποφεύγαμε από θέση αρχής να εμπλακούμε στα εσωτερικά μια άλλης οργάνωσης και να τοποθετηθούμε σε μια ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση που αφορά μια συναδέλφισσά μας. Για την ακρίβεια δώσαμε μάχη σε προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ να μην εμπλακεί η Ομοσπονδία μας σε συνδικαλιστικές αντιδικίες μιας άλλης οργάνωσης, θέση που (ορθά) υιοθετήθηκε τότε από την πλειοψηφία των παρατάξεων πλην ΕΑΚ. Και η μάχη που δώσαμε, ήταν πρωτίστως για την προστασία της ίδιας της εργαζόμενης, διότι πάγια θέση της παράταξής μας είναι ότι όπως κάθε εργαζόμενος είναι υπεύθυνος για την στάση και την συμπεριφορά του στο χώρο δουλειάς, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολύ περισσότερο μάλλον για τους συνδικαλιστές/ριες που πρέπει να αποτελούν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ για τους συναδέλφους τους. 
 

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κανείς δεν πρέπει να χάνει την εργασία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διερευνώνται οι καταγγελίες. Αν οι καταγγελίες είχαν διερευνηθεί ή αν έστω είχαν συνεδριάσει τα συλλογικά όργανα της ΟΙΥΕ, θα διαπιστωνόταν ότι ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Η εργαζόμενη εξακολουθεί να εργάζεται και να ασκεί τα καθήκοντά της κανονικά!
 
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια υπόθεση που όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν (τ’ αναζητήσαμε, είναι πολλά…και τα έχουμε στην κατοχή μας), η παράταξη της ΕΑΚ-ΟΙΥΕ, επιχειρεί εδώ και χρόνια – ανεπιτυχώς – να κατασκευάσει «γεγονότα», με σκοπό να συκοφαντήσει και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη μελών της Διοίκησης ενός Εργατικού Κέντρου. Αποτέλεσμα είναι ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι καταγγελίες, οι μηνύσεις και οι ενέργειες διασυρμού να έχουν πέσει στο κενό (για την ακρίβεια τέθηκαν όλες στο αρχείο). Δεν είναι τυχαίο ότι στον πόλεμο κατασκευασμένων στοιχείων και συκοφαντιών που έχουν εξαπολύσει εναντίον μιας εκλεγμένης διοίκησης και προκειμένου να μην συζητηθεί υπόθεση με κατηγορούμενη πλέον  την εργαζόμενη σε ποινική δίκη (καθώς «αντεστράφησαν» οι ρόλοι), κάποιοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και κατασκευασμένα έγγραφα που φέρονται να υπογράφονται από ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ πολιτευτή Κυβερνώντος κόμματος (;;;), σύμφωνα με τα οποία αιτούνται άδεια της εργαζόμενης από το ΕΚΚ για… «ταξιδάκι επαγγελματικό στην Αυστραλία»… τάχα ως γραμματειακή υποστήριξη του Κρατικού Οργανισμού. Όμως και αυτό το έγγραφο, όπως και αρκετά άλλα… ήταν κατασκευασμένο και διαψεύστηκε άμεσα από την Διευθύνουσα Σύμβουλο του κρατικού οργανισμού, η οποία ενυπογράφως δήλωσε πλήρη άγνοια…
 
Είναι έκθετη η παράταξη της ΕΑΚ, μετά και από την τελευταία (κατά)χρηση του λογοτύπου της ΟΙΥΕ. Και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τοποθετηθούμε με στοιχεία, σε μια υπόθεση που δεν θα έπρεπε να εμπλακούμε ως Ομοσπονδία. Είναι διαφορετικό να υπερασπίζεται κανείς με πάθος το δίκιο των εργαζομένων και είναι διαφορετικό κάποιοι να καταφεύγουν σε συκοφαντίες και κατασκευασμένα γεγονότα σε βάρος συνδικαλιστικών τους αντιπάλων, αποκρύπτοντας ή αναφέροντας τη μισή αλήθεια στις υπόλοιπες παρατάξεις. Γι’ αυτό και αποφεύγουν να φέρουν προς συζήτηση τις όποιες «καταγγελίες» στα συλλογικά όργανα της ΟΙΥΕ. Εκεί θα δινόταν η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμούσε να προσκομίσει στοιχεία και αποδείξεις. Και τότε είμαστε σίγουροι ότι γι’ άλλη μια φορά θ’ αποφασιζόταν η μη εμπλοκή της Ομοσπονδίας… «εκεί που δεν την σπέρνουν»…
 
Υ.Γ. Επισυνάπτονται ενδεικτικά τα 4 έγγραφα (από τα πολλά που υπάρχουν και στα οποία αναφερόμαστε), με την ελπίδα ότι κάποιοι θα αντιληφθούν εγκαίρως την ζημιά που προκαλούν πρωτίστως στην ίδια την εργαζόμενη, την οποία έχουν μετατρέψει σε «όχημα» αθέμιτων συνδικαλιστικών επιδιώξεων…»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.