Χωρις νερο για πανω απο 20 μερες η Ιαμπολη του Δημου Κομοτηνης

«Θα ασχοληθεί κανείς από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΚ με ένα τόσο σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα;» διερωτάται η Φ. Καζάκου

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Ιάμπολης του Δήμου Κομοτηνής λόγω των προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο οικισμός, βρίσκονται χωρίς νερό για πάνω από 20 ημέρες, όπως επισημαίνει η δημοτική παράταξη «Εμείς… η πόλη». Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων τον Δεκέμβριο του 2017 ενημέρωσαν τον Δήμαρχο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί, έκτοτε όμως, όπως επισημαίνει η παράταξη, καμία ενέργεια και πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί εκ μέρος της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ αλλά και του ίδιου του Δημάρχου.

Τα νοικοκυριά των κατοίκων εξακολουθούν να είναι χωρίς νερό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό με το οποίο είναι αδύνατον όμως να καλύψουν ανάγκες των νοικοκυριών, υγιεινής και  φροντίδας των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων.

Γι’ αυτό τον λόγο, μετά από αίτημα των κατοίκων τον οικισμό της Ιάμπολης επισκέφθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Καζάκου, συνοδευόμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ.  Αμέτ Ερτζάν και Χασάν Χασάν.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και ζητούν την παρέμβαση της αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος. Η κ. Καζάκου και οι κύριοι Αμέτ και Χασάν δήλωσαν προς τους κατοίκους ότι έχουν προβεί σε σχετική επιστολή και πρόταση μέσω τις οποίας δίνεται  λύση. Η κ. Καζάκου μάλιστα τόνισε πώς «δε θα δεχτούμε ως δικαιολογία εκ μέρους του Δημάρχου την απάντηση, πως οι κάτοικοι ποτίζουν τα χωράφια τους, γιατί ακόμη και να ισχύει  αυτό το γεγονός, οι συνδημότες μας αυτοί έχουν ως μοναδική πηγή εσόδων τα ελάχιστα στρέμματα καπνού μέσω των οποίων συντηρούν τις οικογένειες τους».

«Η πρόταση που καταθέσαμε στις 20/4/18 στην ΔΕΥΑΚ, περιέγραφε το πρόβλημα αλλά και την λύση, που είναι ο διαχωρισμός του δικτύου τροφοδοσίας των οικισμών και η κατασκευή καινούριου δικτύου παροχής από τον οικισμό του Κάλχαντος ως τη δεξαμενή Ιάμπολης» εξήγησε η ίδια για να διερωτηθεί «τι περιμένει και δε προχωράει η ΔΕΥΑΚ στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου;».

Στο τέλος της επίσκεψης η κ. Καζάκου συνοδευόμενη από τους κατοίκους της περιοχής επισκέφτηκαν και το αντλιοστάσιο του Τυχηρού, οι εγκαταστάσεις του οποίου είναι άθλιες και ο τρόπος μεταφοράς του νερού κάθε άλλο παρά εκσυγχρονισμένη και ασφαλή υπηρεσία αποδεικνύουν.

«Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση, και απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες παρέμβασης προκειμένου να δοθεί  τέλος στην ταλαιπωρία  των κατοίκων» τονίζει η κ. Καζάκου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.