Χορευοντας στον κοσμο με χειροποιητα Ξανθιωτικα παπουτσια

Η Αικατερίνη Κιμουρτζή συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση κατακτώντας τη διεθνή αγορά με τα χειροποίητα χορευτικά παπούτσια της

Όταν κανείς φέρνει στο μυαλό του χειροποίητα παπούτσια, συνήθως «μεταφέρεται» σε μια άλλη εποχή, ενώ η φιγούρα που είθισται να κρύβεται πίσω από τον τεχνίτη, είναι γένους αρσενικού. Μια εντελώς διαφορετική εικόνα έρχεται να προσφέρει μια τοπική επιχείρηση που εδρεύει στην Ξάνθη και φέρει το όνομα «Atelier Cathrine-Stella», με την κατασκευάστρια  χειροποίητων παπουτσιών Αικατερίνη Στυλιανή Κιμουρτζή, να έχει όχι μόνο επιβιώσει στον πλέον δύσκολο αυτό επιχειρηματικό χώρο, αλλά να προωθεί τα εν λόγω παπούτσια ακόμη και στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για χειροποίητα χορευτικά παπούτσια, τα οποία σχεδιάζει η Αικατερίνη Στυλιανής Κιμουρτζή, στο ατελιέ της, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά και τη φαντασία της. «Κατά κύριο λόγο αυτή τη στιγμή σχεδιάζω και κατασκευάζω χορευτικά παπούτσια για γυναίκες και άντρες για ταγκό, λάτιν και παραδοσιακούς χορούς» εκμυστηρεύεται η ίδια μιλώντας στον «ΠτΘ», κάνοντας γνωστό πως αντλεί τη δημιουργική της διάθεση από διάφορα ερεθίσματα. «Τα ερεθίσματα είναι διάφορα και από στιγμές που δεν το περιμένεις. Έχουν υπάρξει φορές που έχω δει κάποιο σχέδιο στον ύπνο μου και ξυπνώντας να του δίνω ‘’σάρκα και οστά’’ » δήλωσε η ίδια.

Όσον αφορά το πώς προέκυψε η κατασκευή χορευτικών παπουτσιών, η κ. Κιμουρτζή ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε σε μια Μilonga που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη. Η θέαση των χορευτικών παπουτσιών της κίνησε το ενδιαφέρον κι έτσι αποφάσισε να «πειραματιστεί» όπως ανέφερε η ίδια και να ξεκινήσει την κατασκευή τους.
 
Το ιδιαίτερο δε χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων παπουτσιών, αλλά και η δυσκολία που φέρει παράλληλα στην κατασκευή τους, είναι το γεγονός πως πρέπει, για ευνόητους λόγους, να συνδυάζουν τόσο εμφάνιση όσο και άνεση.

«Ο χορός δεν έχει σύνορα και με το διαδίκτυο πας παντού»

Τα χειροποίητα παπούτσια που κατασκευάζει με μεράκι και πολύ όρεξη ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ χάρη στις δυνατότητες  που προσφέρει πλέον το διαδίκτυο, η κ. Κιμουρτζή κατάφερε να επεκτείνει τον κύκλο των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και σε χώρες του εξωτερικού. Τα χορευτικά παπούτσια που κατασκευάζει, έχουν βρει ανταπόκριση σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, ο Καναδάς, η Ολλανδία, το Μεξικό και η Σαγκάη, με την ίδια να τονίζει με νόημα πως «ο χορός δεν έχει σύνορα και πλέον με το διαδίκτυο πας παντού».
 

Αρκετές οι δυσκολίες λόγω της έλλειψης πρώτων υλών αλλά και τεχνιτών

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις της χώρας, και δη αυτές που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, η συγκεκριμένη επιχείρηση  καταφέρνει να επιβιώνει με την κ. Κιμουρτζή να υπογραμμίζει πως υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες που καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει. «Είναι δύσκολο να επιβιώσει μια επιχείρηση σαν τη δική μου στην επαρχία, καθώς εδώ δεν υπάρχουν για παράδειγμα τα απαραίτητα υλικά αλλά ούτε και τεχνίτες, γεγονός που δυσκολεύει πολύ την ανάπτυξη της επιχείρησής μου» σημειώνει η σχεδιάστρια τονίζοντας ωστόσο πως το διαδίκτυο και τα νέα μέσα επικοινωνίας έχουν βοηθήσει πολύ τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Καταληκτικά, στόχος της ίδιας είναι η εδραίωση της παραγωγής, γεγονός που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια κρίνει εφικτό. «Στόχος μου είναι να μεγαλώσει η παραγωγή μου και να μπορώ να διαθέτω μεγαλύτερες ποσότητες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μια επιχειρηματική δραστηριότητα που πέραν της ωφελιμότητας σε τοπικό  και όχι μόνο επίπεδο αναφορικά με τον τομέα των εξαγώγιμων προϊόντων, αποδεικνύει περίτρανα πως όταν υπάρχει διάθεση και μεράκι, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα μέσα, η επιτυχία είναι εφικτή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.