Χιλια συν ενα χαμογελα

O Δήμος Κομοτηνής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΟΡΦΕΑΣ» Κομοτηνής στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων σχεδιάζουν ένα ευρύ φάσμα εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 12/12/2008 έως τις 6/1/2009. Για πρώτη χρονιά φέτος, καθ’ όλη την περίοδο των εορτών, θα υπάρχουν καθημερινά εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους. Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν πρωτότυπες κατασκευές όπως η «χριστουγεννιάτικη μικροπολιτεία», «η στοά της φάτνης», «ο μαγικός χώρος του Αϊ Βασίλη», carousel, τρενάκι για ξενάγηση στην πόλη, τρισδιάστατος φωτοδιάκοσμος και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από μουσικές και θεατρικές παραστάσεις καθώς και εργαστηριακές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Σημαντικό στοιχείο των φετινών εκδηλώσεων είναι η βαρύτητα που δίδεται σε φιλανθρωπικές ενέργειες καθώς τα έσοδα που θα προκύψουν προορίζονται για τη βοήθεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Για τον λόγο αυτό, θα στηθεί παράλληλα το Περίπτερο Αγάπης σε κεντρικό σημείο της πλατείας της Κομοτηνής με την συμπαράσταση τόσο των τοπικών παραγόντων όσο και των διαφόρων συλλόγων αλλά και των απλών πολιτών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΟΡΦΕΑΣ» Κομοτηνής, Φελίνα Καζάκου ζήτησε τη στήριξη των φορέων και των πολιτών για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η κ. Καζάκου τόνισε ότι οι εκδηλώσεις φέτος «αποτελούν πραγματική καινοτομία για τα δεδομένα των επαρχιακών πόλεων στο σύνολό τους καθώς πρόκειται για πρωτόγνωρες και φαντασμαγορικές συνεχείς εκπλήξεις που θα διαρκέσουν έναν ολόκληρο εορταστικό μήνα», ενώ έστειλε μήνυμα σε επαγγελματικούς, πολιτιστικούς φορείς αλλά και σε όλους τους πολίτες στήριξης αυτών.

Στο μήνυμά της η κ. Καζάκου τονίζει ότι «στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το μόνο που ίσως μένει ανεξίτηλο είναι τα όνειρά μας γιατί είναι αυτά που μας κρατάνε ζωντανούς. Θέλουμε να ονειρευόμαστε και εμείς, όπως τα μικρά παιδιά γι’ αυτό προσπαθήσαμε και φέτος οι χριστουγεννιάτικες γιορτές στην Κομοτηνή να είναι γεμάτες μαγεία. Μαγεία για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Χριστούγεννα με φως, μουσική και παραμύθια. Γεμάτα γιορτή, γεμάτα «Χίλια συν ένα χαμόγελα».

Τα περσινά απόλυτα πετυχημένα «Χίλια χαμόγελα» φέτος αυξήθηκαν «συν ένα» και καθιερώνονται πλέον ως θεσμός για την πόλη μας συνεχίζοντας και φέτος τον παραμυθένιο των εορτασμό των Χριστουγέννων. Τα σκηνικά αναπλάστηκαν και εμπλουτίστηκαν με μικρές αλλά εντυπωσιακές πινελιές για να μεταμορφώσουν στην πλατεία της Κομοτηνής σε ένα Χριστουγεννιάτικο παράδεισο που θα προσελκύσει μικρούς και μεγάλους από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην προσπάθειά μας να κάνουμε και φέτος το όνειρό μας πραγματικότητα βρήκαμε πολλούς συνοδοιπόρους. Εκπροσώπους συλλόγων, μη κυβερνητικές οργανώσεις μαθητές και μαθήτριες.


Επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, αλλά κυρίως έχουμε μαζί μας τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο και να προσπαθούν γι’ αυτό. Και εάν ο εθελοντισμός είναι η μία όψη του παραμυθιού των Χριστουγέννων η άλλη δεν μπορεί να είναι παρά η γενναιοδωρία. Ας μη λυπηθούμε λοιπόν την προσφορά μας και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ζήσουμε το φετινό παραμύθι. Άλλωστε η χαρά που θα προσφέρουν οι χορηγοί μας θα είναι και το γούρι για την χρονιά που φθάνει. Ας κάνουμε τις γιορτές μας φωτεινές. Ας χτίσουμε φέτος όλοι μαζί λιθαράκι – λιθαράκι το όνειρό μας»!

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.