Χειρα βοηθειας σε δυο νεους σπουδαστες απο τον Ροταριανο Ομιλο Κομοτηνης

Μαρία Παπαδοπούλου «Τα παιδιά που βραβεύτηκαν ήταν αριστούχοι μαθητές και κατάφεραν να φτάσουν στην επιτυχία παρά τις αντιξοότητες»

Σε δύο αριστούχους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής που κατάφεραν την εισαγωγή του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ δόθηκαν οι υποτροφίες του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη» σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΡΟΚ κ. Μαρία Παπαδοπούλου «η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε δύο σπουδαστές συμπολίτες μας, οι οποίοι μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών τους, κρίθηκαν κατάλληλοι για  την παροχή των δύο υποτροφιών αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία, από τον Όμιλο. Οι σπουδαστές αυτοί,  αρίστευσαν παρά τις  πολλές αντιξοότητες που είχαν στη ζωή τους, και την προσωπική και την κοινωνική, κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και πέτυχαν να μπουν στο πανεπιστήμιο. Εμείς στηρίζουμε και επιβραβεύουμε την προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και του χρόνου».
 
Τα χρήματα που δόθηκαν, να θυμίσουμε, συγκεντρώθηκαν από την επίδειξη μόδας που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος πριν από τα Χριστούγεννα και από το χριστουγεννιάτικο bazaar. Δύο εκδηλώσεις που συντέλεσαν ώστε να εκπληρώσει ο Όμιλος το πλαίσιο δράσης του που είχε άξονα την παιδεία, όπως αντίστοιχα πέρσι ήταν η υγεία με την ενίσχυση του νοσοκομείου και συγκεκριμένα  της μαιευτικής κλινικής, της καρδιολογικής, της παιδιατρικής και του ΕΚΑΒ. Όσο για τις μελλοντικές του δράσεις του Ομίλου η κ. Παπαδοπούλου αποκάλυψε πως έχουν σκοπό ομόφωνα, να βοηθήσουν  χρηματικά  μία συμπολίτισσά μας  που έχασε ατυχώς το χέρι της. 

«Σαν ομάδα μπορεί κανείς να πετύχει περισσότερα» 

Η βραδιά περιλάμβανε επίσης ομιλία με θέμα τον εθελοντισμό με κεντρική ομιλήτρια της κ. Σμαράγδα Μπραντζουκάκη, πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Κομοτηνής, η οποία τόνισε τη ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο. «Ένας εθελοντής νιώθει ότι δίνει και παίρνει, αποκτά φίλους, μετέχει κοινωνικά και μπορεί να διαμορφώσει εναλλακτική πολιτική και να περάσει απόψεις μέσω αυτών των δράσεων» σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει πως «σαν ομάδα μπορεί κανείς να πετύχει περισσότερα».
 

«Ζω περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου στη Κομοτηνή. Από τα 120 σωματεία τα 3-4 μόνο προάγουν τον ενεργό εθελοντισμό» συνέχισε η ίδια για να αντιτείνει πως «είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα. Ως παράδειγμα αυτής της διαπίστωσης η κ. Μπραντζουκάκη έφερε την Φιλόπτωχο Αδελφότητα που μετρά πάνω από έναν αιώνα στην πόλη μας. «Η Φιλόπτωχος δραστηριοποιείται από το 1884 και έχει καταστατική σύσταση από το 1927» επεσήμανε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει πως «πουθενά δεν υπάρχουν τέτοιες οργανώσεις με τόσα χρόνια διαδρομής και μάλιστα που συνεχίζεται με τα ίδια βήματα».
 

«Γενικά όμως η Ελλάδα υστερούσε στο θέμα του εθελοντισμού παρά το ότι είχε πολλούς ευεργέτες» εκτίμησε η ίδια, συμπληρώνοντας πως τώρα γίνονται βήματα ολοένα και πιο γοργά. «Πιστεύω ότι στους καιρούς που ζούμε βοήθησαν αυτά τα βήματα και μάλιστα όλα αυτά χωρίς να περιμένει κανείς κανένα κέρδος. Αυτό είναι το σημαντικό» τόνισε, κλείνοντας η κ. Μπραντζουκάκη. 

«Με προσπάθεια όλα γίνονται» 

Από την πλευρά τους οι δύο φοιτητές που έλαβαν τις υποτροφίες σημείωσαν πως είχε ένα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας το να καταφέρουν να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω οικονομικής, «αλλά με προσπάθεια όλα γίνονται» σημείωσαν ευχαριστώντας τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.