«Χειρα βοηθειας» για την αναπτυξη του πεζοπορικου τουρισμου

Ζήτησε από τους επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού η ΠΑΜ-Θ - Στο πλαίσιο της δράσης «Ειδικές δράσεις προβολής της πεζοπορίας (Hiking) σε Ελλάδα και Εξωτερικό»

Συναντήσεις εργασίας με κατά τόπους φορείς και ενδιαφερομένους επιχειρηματίες, με σκοπό την προώθηση του Πεζοπορικού τουρισμού μέσω της δράσης «Ειδικές δράσεις προβολής της πεζοπορίας (Hiking) σε Ελλάδα και Εξωτερικό» πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αρχής γενομένης από τον Έβρο.
 
Η Ροδόπη αποτέλεσε δεύτερο σταθμό του Περιφερειακού Συμβούλου, εντεταλμένου για θέματα τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, καθώς και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας του έργου, οι οποίοι και συναντήθηκαν, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικιδη, με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου της περιοχής και εκπροσώπους σχετικών φορέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.
 
Στόχος της, αλλά και του συνόλου των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, ήταν  η ενημέρωση των παρευρισκομένων για την σχετική ψηφιακή εφαρμογή που ετοιμάζεται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η οποία πέραν των περιπατητικών διαδρομών του συνόλου της ΠΑΜ-Θ, θα περιλαμβάνει και σημεία διαμονής και εστίασης, καθώς και την καταγραφή των προτάσεων αυτών για την περαιτέρω ενίσχυσή της.

Μιχάλης Αμοιρίδης «Στην περιφέρειά μας υπάρχουν μία σειρά από κορυφαίες πεζοπορικές διαδρομές που μπορούν να φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε» 

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική εφαρμογή που για πρώτη φορά, όπως υπογράμμισε ο κ. Αμοιρίδης, θα διαθέτει συγκεντρωμένα για όλη την ΠΑΜΘ πληροφορίες πεζοπορικών διαδρομών, στις βάσεις της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, σε ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά. Η εφαρμογή αυτή θα μπορεί να αποτελέσει προωθητικό εργαλείο σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς όπως τόνισε, υπάρχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, ο οποίος μάλιστα αποφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο δισεκατομμύρια ευρώ σε κέρδη.
 
«Στην περιφέρειά μας υπάρχουν μία σειρά από κορυφαίες πεζοπορικές διαδρομές που μπορούν να φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε» σημείωσε ο ίδιος υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων με τον τομέα του τουρισμού φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων που θα πρέπει να συμβάλλουν για την στοχευμένη προβολή του συνόλου των δυνατοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη λογική της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας και της συμπόρευσης όλων.
 
Άλλωστε η επιτυχία του εγχειρήματος έγκειται στην σωστή και συνολική προβολή σε βάθος χρόνου, γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί, όπως υπογραμμίστηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με την συγκέντρωση σε ένα δίκτυο όλων των σημείων και την προβολή τους  με μία ενιαία ταυτότητα που να είναι αναγνωρίσιμη και τώρα και στο μέλλον σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Για τον λόγο αυτό ο κ. Αμοιρίδης ζήτησε τη συνδρομή όλων στην ενίσχυση του πληροφοριακού υλικού της εν λόγω εφαρμογής, με την κατάθεση προτάσεων, διαδρομών και άλλου υλικού που μπορεί να αποστέλλεται και ηλεκτρονικά στο [email protected]

Νίκος Τσαλικίδης «Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε δράσεις που θα δώσουν την δυνατότητα μεγαλύτερης επισκεψιμότητας στην περιοχή μας» 

Για την αξία της ανάδειξης των περιπατητικών διαδρομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, υπογραμμίζοντας πως «κάθε είδους τουρισμού, εναλλακτικού και μη είναι καλοδεχούμενος και οφείλουμε να ενθαρρύνουμε δράσεις που θα δώσουν την δυνατότητα μεγαλύτερης επισκεψιμότητας στην περιοχή μας».
 
Ο κ. Τσαλικίδης έκανε ειδική μνεία στο φυσικό κάλλος και το γεωργικό ανάγλυφο της περιοχής, υπογραμμίζοντας πως ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά για την παραμονή των επισκεπτών στην περιοχή μας, πριν την μετακίνησή τους σε άλλες περιοχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.