Χαμηλοτερες φετος οι τιμες σε αρνι και κατσικακι

Αυξημένη η κίνηση στα κρεοπωλεία της Κομοτηνής, ελάχιστο το ενδιαφέρον για ολόκληρα αμνοερίφια

Μειωμένες είναι φέτος οι τιμές των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία της Κομοτηνής, αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό, παρόλο που η κίνηση στα κρεοπωλεία της Κομοτηνής παρατηρείται αυξημένη.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Νεοκλής Ιωαννίδης εκ μέρους του συλλόγου κρεοπωλών, η κίνηση στα καταστήματα παρατηρείται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών επιλέγουν να πάρουν κομμάτια, με ελάχιστους να ζητούν ολόκληρο αρνί ή κατσίκι, για τον παραδοσιακό οβελία.
 
Από ό,τι φαίνεται η συντριπτική πλειοψηφία πολλοί τηρεί τα μέτρα περιορισμού, και θα μείνει σπίτι μαγειρεύοντας σε αυτό, χωρίς όμως να εγκαταλείπει την πασχαλινή παράδοση.
 
Έτσι αναμένεται μόλις το 5% των αγοραστών να πάρουν ολόκληρο αρνί ή κατσίκι, με το υπόλοιπο 95% να παίρνουν κομμάτια.
 
Οι τιμές φέτος κυμαίνονται γύρω στα 8 ευρώ το αρνί και 8,50 το κατσίκι, ενώ λογικές παραμένουν οι τιμές και σε όλα τα υπόλοιπα είδη.
 
Όλη αυτή η αυξημένη κίνηση βέβαια δεν σημαίνει πως βλέπουν και περισσότερους πελάτες, με την συντριπτική πλειοψηφία των πελατών να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους κατ’ οίκον, αντί να μετακινηθούν στα ίδια τα καταστήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.