Χαμενο στο ΤΑΙΠΕΔ το Ξενια Κομοτηνης

Το ιστορικό κτίριο παραμένει στα αζήτητα του Ταμείου, την ώρα που η απαξίωσή του προχωρά γοργά

Στα αζήτητα του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει το Ξενία Κομοτηνής, το οποίο συνεχίζει να ρημάζει δύο χρόνια αφού έκλεισε τις πόρτες του ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πρόοδος είτε για την ιδιωτικοποίηση είτε για την παραχώρησή του.
Όπως είναι γνωστό, το ξενοδοχείο έκλεισε τις πόρτες του το 2013, όταν παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του.
 
Το Ταμείο το ενέταξε  στο «πακέτο» των 14 ακινήτων- Ξενία και άλλων δημοσίων ακινήτων ανά την Ελλάδα- με στόχο τη δημιουργία τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής, (boutique hotel), όμως το ενδιαφέρον για τις μονάδες ήταν ελάχιστο ως μηδαμινό, και τελικά ο διαγωνισμός εγκαταλείφθηκε (δεν υφίσταται πλέον ούτε ως αναφορά στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ).
 
Νέο ενδιαφέρον έδωσε στην υπόθεση η πρόταση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Κομοτηνής για αξιοποίησή του από το γειτνιάζον νοσοκομείο, κάτι που υιοθετήθηκε από το ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής στις αρχές του 2016, όμως από ό,τι φαίνεται το ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για οποιαδήποτε παραχώρηση του ακινήτου, το οποίο πλέον χρίζει σημαντικής συντήρησης, είναι μηδαμινό, και μάλλον πλέον η επί διετίας απαξίωσή του θα δημιουργήσει επιπλέον πονοκεφάλους στη λειτουργία του Νοσοκομείου παρά θα βοηθήσει.
 
Έτσι λοιπόν το ξενοδοχείο, έργο του αείμνηστου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη ο οποίος σχεδίασε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, παραμένει εγκαταλελειμμένο στην τύχη του, με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.