Μπυρα μετα μουσικης και μουσικη μετα μπυρας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το 3ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής

Μπορεί να είναι νωρίς, καθώς βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του καλοκαιριού με πληθώρα εκδηλώσεων και κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής να «παρελαύνουν» από τα μέρη μας, ωστόσο η συναυλία του Κώστα Μακεδόνα, που άνοιξε το 3ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής, θα διεκδικήσει σίγουρα, όταν γίνει ο απολογισμός, τον τίτλο της ωραιότερης συναυλίας του καλοκαιριού.

Απλός, σεμνός, ανεπηρέαστος επί σκηνής, στον χρόνο, ανέβηκε στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ την Παρασκευή 17 Ιουνίου και χάρισε στους παρευρισκομένους μοναδικές στιγμές, με κορυφαία τραγούδια της προσωπικής του 30ετούς περίπου δισκογραφίας, αλλά και κομμάτια μεγάλων ελλήνων συνθετών, αγαπημένα και αναλλοίωτα στον χρόνο, παρέα με τους μουσικούς του και την εξαιρετική επίσης Μαίρη Δούτση που τον συνόδεψε. Μία βραδιά αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο καλό και ποιοτικό ελληνικό λαϊκό κατά κύριο λόγο τραγούδι, που στην κυριολεξία ξεσήκωσε το κοινό, που σε πολλές στιγμές της βραδιάς μετέτρεψε το θερινό δημοτικό θέατρο της Κομοτηνής σε χορευτική πίστα.
 
Η καλύτερη έναρξη ενός Φεστιβάλ το οποίο στην τρίτη χρονιά υλοποίησής του απέδειξε περίτρανα ότι ήρθε για να μείνει, καθώς αποτελεί πλέον μία διοργάνωση που ανήκει σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
 
Ένα φεστιβάλ που αποτέλεσε και φέτος βήμα κυρίως για το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, φιλοξενώντας στις μουσικές του σκηνές, τους Ρεμπέτες της Κομοτηνής, τους Swingin’ Mice, τους Rivo, τους Vertigo, τους The Blue Kick, τους C Overdose, τους Sentinel, τους Emerald και τις Κακές συνήθειες, και «διανθίστηκε» από επιδείξεις πολεμικών τεχνών, Capoeira Show αλλά και τον «δικό μας» Πασχάλη Κουτσογιάννη, ραδιοφωνικό παραγωγό του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», που ανέλαβε την έναρξη της τρίτης και τελευταίας μέρας του φεστιβάλ.
 
Ξεχωριστή και η εμφάνιση των 1000Mods το βράδυ του Σαββάτου, που μετέτρεψαν το Θερινό Θέατρο και το Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής σε σημείο συνάντησης κυρίως των νεολαίων της πόλης μας, με ξεχωριστό και πρωτότυπο για τα έως τώρα δεδομένα μας ήχο, για τον οποίο τα μέλη του συγκροτήματος μίλησαν στον «ΠτΘ» σε μία συνέντευξη που θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε τις επόμενες ημέρες.
 
Ένα φεστιβάλ που και φέτος πέτυχε πλήρως τους στόχους του, που όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο» – διοργανωτής του Φεστιβάλ σε συνεργασία με την ΔΚΕΠΠΑΚ- είναι «η δημιουργία ενός event στο οποίο θα μπορεί κάθε σχήμα και κάθε άνθρωπος που ασχολείται με την μουσική να μπορεί να δείξει την δουλειά του».
 
Και όλα αυτά με την συνοδεία εκλεκτής μπύρας από την τοπική ζυθοποιία η οποία φέτος προσέφερε τις μπύρες που απολαύσαμε καθ’ όλη την διάρκειά του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.