Bungalows για ΑμεΑ απο του χρονου στο Δημο Κομοτηνης

Ελπίζουν πως σύντομα θα τοποθετηθούν ακόμα δύο συστήματα seatrack για ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου

Έτοιμος για την θερινή περίοδο στις παραλίες είναι ο Δήμος Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη, ο οποίος στάθηκε στην προσθήκη δύο ακόμη μηχανισμών seatrack για ΑμεΑ και στην τοποθέτηση των ναυαγοσωστών στην ώρα τους, παρά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής από το αρμόδιο Υπουργείο.
 
Τα συνεργεία καθαρισμού έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους την προηγούμενη περίοδο, τοποθετούνται οι χημικές τουαλέτες και λειτουργούν κανονικά οι καντίνες και οι χώροι ανάπτυξης ομπρελών, ενώ προσπαθούν η υδροδότηση να γίνεται με τα λιγότερα δυνατό προβλήματα.
 
Ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως ο Δήμος είναι από τους πρώτους στη χώρα που πρόλαβαν να έχουν ναυαγοσώστες την 1η Ιουνίου, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, όπως έγινε σε πολλούς Δήμους,  από την αιφνιδιαστική αλλαγή του πλαισίου για τους ναυαγοσώστες από το αρμόδιο Υπουργείο.
 
Τέλος ενισχύεται το σύστημα seatrack που εγκαταστάθηκε πέρυσι, μέσω χρηματοδότησης από ειδικό πρόγραμμα που έχει ανοίξει για αυτό το λόγο από το αρμόδιο υπουργείο.
 
Έτσι ελπίζουν πως φέτος στο σύστημα που ήδη υπάρχει στην παραλία Ιουλία, εντός του οικισμού του Φαναρίου, το οποίο θα λειτουργήσει και φέτος, αφού γίνουν και οι απαραίτητες προσθήκες στις ελλείψεις που εντοπίστηκαν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, θα προστεθούν άλλα δύο τέτοια συστήματα.
 
Τέλος όσο αφορά στην προσαρμογή κάποιων από τα Bungalows που υπάρχουν στην περιοχή, κάτι το οποίο έχει ζητήσει και το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, σημείωσε πως φέτος δεν μπορεί να γίνει, αλλά στο σχεδιασμό τους είναι να υπάρξουν κατάλληλα διαμορφωμένοι οικίσκοι από την επόμενη χρονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.