Μπορει να μπει seatrack στην παραλια της Αλκυονας;

Διερεύνηση των παραλιών της Μαρώνειας για την τοποθέτηση μηχανισμού πρόσβασης ΑμεΑ

Τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να εγκατασταθεί σύστημα seatrack, το οποίο επιτρέπει σε ΑμεΑ να απολαύσουν τη θάλασσα και το καλοκαιρινό μπάνιο, σε παραλία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, μέσω προγράμματος που τρέχει για την χρηματοδότησή του, περιέγραψε ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος.
 
Όπως τόνισε, πριν από λίγο καιρό ενημέρωσε το Δήμο Μαρωνείας Σαπών υπενθυμίζοντάς πως εδώ και κάποιο διάστημα τρέχει επιχειρησιακό πρόγραμμα για την εγκατάσταση μηχανισμών και βοηθητικών υποδομών που θα διασφαλίζουν στα ΑμεΑ – αλλά και γενικά σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα την αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβασή τους στις θάλασσες και τις παραλίες της χώρας.
 
Μέσω αυτού, διατίθενται 60.000 ευρώ, που καλύπτει το κόστος τόσο του μηχανισμού seatrack, αλλά και την προμήθεια χημικής τουαλέτας και την κατασκευή σκιάστρου στο χώρο, για την πλήρη κάλυψη των λουόμενων.
 
Παρόλο που είχε συναντήσεις με συνεργάτες του Δημάρχου, ο Δήμος επικαλέστηκε την υποστελέχωση για την αδυναμία να προχωρήσει το θέμα, όμως υπενθύμισε πως παρά τις δυσκολίες ο Δήμος Κομοτηνής προμηθεύτηκε παλιότερα το σύστημα, και στη συνέχεια έκανε τις όποιες παρεμβάσεις, με ιδίους πόρους.
 
Για αυτό τους έφερε σε επαφή με τους αντιπροσώπους της εταιρείας που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα μηχανήματα, και πιστεύει πως η διαδικασία θα προχωρήσει, ώστε να καλυφθεί πλήρως η ακτογραμμή της περιφέρειας με μηχανισμούς πρόσβασης, μιας και όλοι οι άλλοι δήμοι έχουν τοποθετήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μηχανισμό.
 
Ο κ. Καρούντζος ανέφερε πως το seatrack δεν θα βοηθήσει απλώς τα ΑμεΑ της περιοχής μας, αλλά θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει και εισροή τουριστών στην περιοχή, η οποία μάλιστα θα είναι και σταθερή.
 
Και αυτό γιατί 500.000 ευρώ δαπανούνται για ιαματικό και θεραπευτικό τουρισμό, με τους συγκεκριμένους τουρίστες να έχουν την τάση όταν βρουν ένα μέρος που τους εκφράζει και περνούν ωραία, να μην το αλλάζουν.
 
Όσο για την ακριβή χωροθεσία, έχει υπάρξει επαφή με τους προσκόπους, που έχουν κατασκήνωση στην περιοχή της Αλκυόνας, και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια αυτοψία στο χώρο, για το κόστος λειτουργίας του κοντά στην κατασκήνωση, κάτι που θεωρεί πως θα βοηθήσει και στην φύλαξή του.
 
Παράλληλα πιστεύει πως θα μπορέσουν να προσελκύσουν, και άτομα με αναπηρία που έχουν επαφή με τον προσκοπισμό, διαφημίζοντας παράλληλα και την περιοχή σε όλο τον κόσμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.